bannerPos

Ukrudtsstrategi i roer: Der skal tænkes nyt til sæson 2021

- Det bliver fremover endnu vigtigere at komme tidligt ud med ukrudtsbehandlingerne, da Betanal Power udgår fra kommende sæson, understreger Lars Kruse Andersen, Adama. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
19-11-2020 21:00
- Da hyppigt anvendte roeherbicider udgår, skal der gen-planlægges omkring de velkendte Goltix- og rene phenmediphan-produkter som Kontakt 320 SC, siger Lars Kruse Andersen, Adama.

I den kommende sukkerroesæson skal mange roedyrkere lægge en ny plan for ukrudtsbekæmpelse i roemarken.

- Betanal Power har været udfaset og vil ikke længere kunne anvendes i 2021, fortæller Lars Kruse Andersen fra Adama.

Faktisk skal man som roedyrker tænke godt 15 år tilbage og genopfriske de ukrudtsstrategier, som man brugte før Betanal Power kom frem.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39753 artikler)Prev1234567198619871988Next