bannerPos

Den dygtige frøavler har én dag til den rette behandling i marken

Frøavler Jørgen Damgaard Sørensen (tv) er forholdsvis nystartet frøavler fra 2016, mens frøkonsulent Bent Svendsen fra DSV Frø har 30 års erfaring med frøavl. Her vurderer de høsttidspunkt i Jørgen Sørensens kraftige rødsvingel. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
26-06-2020 21:00
Mange planteavlere presser frøfirmaerne for at få kontrakt på frøgræs. Men DSV Frø måtte presse planteavler Jørgen Damgaard Sørensen i flere år for at få ham til at gå i gang med frøgræs. Men så gik han også all-in.

Jørgen Damgaard Sørensen understreger beskedent, at han kun har været frøavler i fire år, og lytter derfor meget til sin frøavlskonsulent Bent Svendsen fra DSV Frø.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next