bannerPos

Arla hæver mælkeprisen i oktober

EU’s mælkeproduktion fortsætter sin nye tendens til stærk årlig vækst, lyder det i Arlas markedskommentar. Arkivfoto
23-09-2020 13:07

Arlas aconto-pris for konventionel og økologisk mælk stiger med 3,7 øre pr. kg fra 1. oktober.

Arlas aconto-pris for konventionel mælk vil stige med 3,7 øre pr. kg fra 1. oktober. Derfor vil Arlas aconto-pris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for både Arlagården Plus og Klimatjek, være 246,6 øre pr. kg. 

Det oplyser Arla i en pressemeddelelse.

Arlas aconto-pris for økologisk mælk vil ligeledes stige med 3,7 øre pr. kg fra 1. oktober. Derfor vil Arlas aconto-pris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for både Arlagården Plus og Klimatjek, være 307,2 øre pr. kg.

Arla skriver, at markedspriserne for råvarer har været relativt stabile hen over de seneste måneder, og at den nylige positive stemning på GDT-auktionen snarere skal ses som et udtryk for, at kontraktpriserne for næste år er steget til aktuelle markedspriser end en generel positiv markedsudvikling. Stigningen i Arlas mælkepriser skyldes generelle forretningsresultater.

Markedsoversigt

EU’s mælkeproduktion fortsætter ifølge Arla sin nye tendens til stærk årlig vækst, og produktionen i juli var 1,9 procent højere end forrige år.

Dette mønster viste sig på tværs af alle større producerende lande, hvor mængden for juli steg markant i forhold til forrige år; USA oplevede en stigning på 1,5 procent, hvilket var højere end forventet, og New Zealand fik en god start på sæsonen med en vækst på 4,4 procent i forhold til juli sidste år. 

Priserne på gul ost har været uændrede med en svagt positiv tendens. Dette står i kontrast til prisen på mozzarella, som er blevet negativt påvirket af kombinationen af ny kapacitet, som igangsættes i Europa, og større lagre af ost i USA oparbejdet i den tidlige Covid-19-periode.  Dog giver mozzarella stadig et godt afkast, idet andre mozzarella-producenter skifter fra mælk til pulver, bemærker Arla.

Som nævnt viste GDT-auktionen en god efterspørgsel efter pulver i de seneste perioder, hvilket ifølge mejeriselskabet indikerer, at køberne stadig ønsker at sikre sig produktet på trods af frygt for store lagre i Kina og Indien.  Priserne på sødmælkspulver i Europa har været gode, da tilgængeligheden er begrænset på grund af høje priser på fløde. 

Skummer fløden

Smørmarkedet i Europa har været trægt i de seneste måneder, hvor man har set den største aktivitet inden for fløde. Dette var et resultat af det varme vejr i august, som reducerede mælkeproduktionen, men øgede efterspørgslen efter friskvarer. På trods af, at temperaturen er faldet, og mælkeproduktionen er på vej op igen, forbliver priserne på fløde høje. 

Arla skriver videre, at den relative robusthed i eurozonen i lyset af den økonomiske påvirkning som følge af Covid-19, der blev understøttet af nogle tidlige tendenser, som viste en positiv prognose, medførte, at investorer fik tiltro til euroen, så den bibeholdt sin aktuelle stærke position.  

Den amerikanske dollar fortsætter med at være negativt påvirket af den øgede risikovillighed til andre investeringer på markedet, selvom enhver ændring i reaktionerne som følge af en anden Covid-19-bølge eller prognoser om tilbageslag for økonomien stadig kan ændre stemningen. Storbritanniens tydelige hensigt om at undsige Brexit-udtrædelsesaftalen medførte et markant fald i tilliden til det britiske pund, hvilket resulterede i et brat fald i valutaens værdi over for andre valutaer.  

hka

Smitten fortsætter med at sprede sig på minkfarme

Bæredygtigt Landbrug overvejer kraftigt at politianmelde Fødevarestyrelsen for smittespredning af Covid-19 på minkfarme. Fredag steg antallet af smittede minkfarme til 142.

Kornpriserne i vild optur

Det går kraftigt opad for kornpriserne. Efter flere år med overskudsproduktion set i forhold til efterspørgsel, ser situationen i den grad ud til at have vendt. Lige nu møder kornpriserne dog lidt modstand i opadgående retning. Er det toppen eller starten på en ny eksplosiv stigning?

Lad de kraftige efterafgrøder vente

Kun, hvis føret er supergodt, og der er tale om kraftig lerjord, kan det være rimeligt at efterafgrøden nedmuldes eller nedpløjes nu. – Og brug kun glyphosat, hvis der er kvik eller græsukrudt i marken, råder landskonsulent.

Advokat drager juridisk parallel til bopælsdom i BNBO-sag

Reglerne om BNBO og indsatsplaner er så upræcise og ubestemte, at de skal underkendes som EU-stridige, vurderer advokat med speciale i EU-ret. Staten har tidligere lidt nederlag ved EU-Domstolen med baggrund i upræcise regler, pointerer han.

Sådan udføres en god nedpløjning af kraftige efterafgrøder

Forplovens indstilling er ifølge plovekspert Jens Iversen helt afgørende for at kunne foretage en korrekt nedpløjning af fyldige efterafgrøder.

Suspension af vaccine ophævet

Fødevarestyrelsen har ophævet suspensionen af anvendelsen af vaccinen Suvaxyn PRRS MLV til svin mod PRRS. Producenten Zoetis glæder sig over styrelsens afgørelse.

Glæde over tredoblet pulje til modernisering

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion har længe presset på for at få øget puljen med midler til modernisering og etablering af mere klima- og miljøvenlige slagtesvinestalde. Nu er puljen tredoblet.

Klimaminister glad for delaftale om en klimalov for EU

Der er nu taget det første skridt mod en aftale om en europæisk klimalov. Klimaloven skal sikre, at målet om klimaneutralitet senest i 2050 bliver juridisk bindende, og det er klimaminister Dan Jørgensen (S) godt tilfreds med.
Side 1 af 1954 (39067 artikler)Prev1234567195219531954Next