bannerPos

Økologiske kornpriser ligner de konventionelle

Økologisk foderrug og -byg er hårdt ramt på prisen på grund af overskudsproduktion, mens prisen på den økologiske foderhvede klarer sig bedre.

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
28-07-2020 16:04
Det er i øjeblikket svært at få mere for det økologiske end det konventionelle foderkorn. Økologiformand opfordrer producenterne til at dyrke andre afgrøder for at styrke økonomien på bedriften.

De økologiske planteavlere må i øjeblikket nøjes med foderkornpriser på konventionelt niveau – selvom deres udbytter på marken er 20-30 procent lavere pr. hektar.

Årsagen er et overskud af økologisk korn i Danmark – i lighed med 2019-sæsonen. Især rugavlen blev stor sidste år, og da den endnu ikke er blevet brugt, er det med til at presse priserne ned, lyder forklaringen blandt andet fra foderstofferne.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next