bannerPos

Økologi skal på skoleskemaet på landbrugssskole

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
10-07-2020 09:39
I samarbejde med Økologisk Landsforening forbereder Nordjyllands Landbrugsskole et undervisningsforløb i økologi.

På den anden side af sommerferien får de studerende på Nordjyllands Landbrugsskole mulighed for at øge den økologiske del af deres uddannelse, takket være et nyt undervisningsforløb, som skolen i samarbejde med Økologisk Landsforening er i fuld gang med at sætte i søen. Det skriver Fagmediet Økologisk

Initiatiget indebærer, at de studerende på 1. hovedforløb kan tage valgfag i økologi, fortæller Natasja Rosendahl, der er underviser i økologisk kvægproduktion og blandt andet også er forløbskoordinator på hovedforløbene. Det er helt bevidst, at skolen har valgt at tilbyde valgfaget.

- På dette tidspunkt er de studerende i stand til at vurdere de økonomiske muligheder i en økologisk landbrugsproduktion, og den kendsgerning, at efterspørgslen på økologiske fødevarer vokser, kan overbevise mange studerende, som måske er skeptiske over for økologi, om, at den økologiske produktion leverer dét, som forbrugerne efterspørger. Og de studerende ved, at de skal producere de fødevarer, forbrugerne efterspørger, siger Natasja Rosendahl.

Der er 200 årselever på Nordjyllands Landbrugsskole. 
 

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next