bannerPos

Uroligheder i USA styrker euroen

04-06-2020 10:10

For Kina kan de amerikanske demonstrationer i disse dage ikke komme på et bedre tidspunkt, vurderer Jyske Bank i sin daglige afgrødekommentar.

- Urolighederne i USA kombineret med udsigten til en europæisk hjælpepakke, der får Europa til at fremstå som en mere samlet enhed, er i høj grad med til at styrke den europæiske fælles valuta mod dollaren, der kun har kendt én retning den seneste uge. Forhold, der er med til at understøtte både råolien og afgrøderne i Chicago, skriver banken.

 

Brasiliansk valuta kan få betydning for sojaprisen

Brasilien har tidligere være begunstiget af en svækket valuta, der har øget konkurrenceevnen af den brasilianske eksport, men i takt med de stigende oliepriser har real’en genfundet styrke mod dollaren.Det skriver Jyske Bank i en kommentar, der kredser om den amerikanske sojabønneeksport og kinesere, der både køber i USA og i Brasilien.

- Tiden må vise, om der er tilstrækkelig support til, at sojabønnerne og for den sags skyld sojaskrå, bryder ud af den sidelæns/negative trend, skriver banken.

 

AgroMarkets: Afvent kornsalg

Med en kraftig opjustering af avlen for kommende høstår bør kornsælgere afvente yderligere salg, da prisen allerede inden opjusteringen var faldet markant. Det vurderer AgroMarkets, der i forvejen har anbefalet salg af 75 procent af høst 2020.

- De sidste 25 procent, vi mangler at sælge, ønsker vi ikke at gå i markedet med, som situationen er nu.

 

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next