bannerPos

Svinene falder 30 øre i næste uge

10,80 kroner pr. kg lyder slagtesvinenoteringen på i næste uge hos Danish Crown. Arkivfoto
25-06-2020 14:37

Både svin og søer falder med 30 øre i næste uge til henholdsvis 10,80 og 5,60 kroner pr. kg. 

Corona-nedlukningen af Europas største slagteri i Tyskland har skabt prismæssig tumult på det europæiske marked for grisekød. Det er et markant højere udbud af delstykker med ben, der presser priserne ned, forklarer Danish Crown i en markedsberetning.

- Nedlukningen af Tysklands største slagteri har smadret et helt centralt tandhjul i den europæiske forsyningskæde. Ikke på grund af de manglende slagtninger, men fordi den lukkede fabrik også står for udbeningen af delstykker fra flere andre slagterier i blandt andet Danmark. De delstykker skal nu afsættes i Europa, og det udnytter de virksomheder, der køber delstykker med ben for at udbene dem og sælge dem videre eller forarbejde kødet til pålæg og pølser, til at presse priserne ned, fortæller Lars Albertsen.

De manglende slagtninger i Tyskland betyder samtidig, at der lige nu sker en ophobning af grise. I stedet for at gå ind i en sommer med et lavt udbud af grise i Europa, så har markedet nu indstillet sig på, at der vil være et jævnt eller måske endda et stort udbud af grisekød de kommende måneder.

- Det er noget af det mest mærkelige, jeg har oplevet i de over 30 år, jeg har været i branchen. Når det overhovedet kan udvikle sig, som det gør, så er det forbi forbruget er endnu ikke op i gear på tværs af Europa efter de omfattende nedlukninger. Havde vi haft et normalt marked, så havde det set helt anderledes ud, siger Lars Albertsen.

Lige nu er der også et relativt stort udbud af delstykker i Asien. De amerikanske slagterier slagter på højtryk for at indhente det, som de tabte under de store corona-nedlukninger i april og maj.

- I øjeblikket sælger amerikanerne lige så hurtigt, som de slagter, og det sker til meget aggressive priser i særligt Kina. Derfor er det kinesiske marked ikke specielt attraktivt lige nu og kun i meget begrænset omfang et alternativ til at sælge i Europa, siger Lars Albertsen.
 

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.

Vi kan tillade os at vente

Til trods for, at kornhøsten er en uge senere på det end normalt, anbefaler østjysk konsulent – med udsigt til en varm og solrig uge - at slå koldt vand i blodet, så vandprocenten kommer ned under de ønskede 15 procent i kornet.

Økolog satser på hvede

Jens Peter Skovsgaard i Branderup ved Tønder har gode erfaringer med at dyrke hvede - i år gælder det sorten Informer.

Der er en merindtjening i sigte ved at udskifte den gamle malkerobot

Driftsøkonom Søren Hansen fra Sagro, oplever lige nu mange malkerobotter, som står til udskiftning på grund af deres alder. Her er det ikke urealistisk at opnå en besparelse eller merindtjening på 140.000 kroner pr. år ved at udskifte den gamle med en ny, mener han.

Kraftig stigning i Kinas import af grisekød

Kina har i første halvår af 2020 øget importen af svinekød markant. Fra dansk side er eksporten til Kina af fersk/frosset svinekød steget med 250 procent, viser nye tal.

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

L&F kalder miljøvismands beregninger for grænsende til det absurde

Argument om at strenge klimakrav til dansk landbrug får produktion til at flytte udenlands, holder ikke, hvis man med udenlands mener inden for EU, mener miljøvismand Lars Gårn Hansen. L&F helt uenig med professoren.
Side 1 af 1888 (37752 artikler)Prev1234567188618871888Next