bannerPos

Kvægnoter 26. juni 2.0

- Vores hovedudbytte af undersøgelsen er derfor, at også adfærden hos køer med mild/moderat yverbetændelse kan påvirkes af opstaldningsforholdene, men at der skal flere undersøgelser til for at forstå, om de reelt har udbytte af opholdet i sygeboksen fortæller projektleder Mette S. Herskin.
25-06-2020 12:47

Opstaldningen kan påvirke køer med yverbetændelse 

I et mindre feltstudie har AU-forskere kigget på velfærd og opstaldning af køer med yverbetændelse. De har sammenlignet liggeadfærd hos køer med mild/moderat yverbetændelse.

Studiet inkluderede 47 malkekøer fra tre danske besætninger, som blev fulgt i otte dage, hvoraf de første fem dage var forsøgsopstaldnings-perioden. Her blev køer med yverbetændelse placeret enten i sygeboks med dybstrøelse eller forblev i kostalden med de raske køer. Efter dag 5 var alle køer opstaldet i gruppen med de raske malkekøer.

Forsøgets resultater viste, at der ikke var forskel på, hvor meget køerne med yverbetændelse lå ned afhængig af, hvor de opholdt sig.

- Men de køer, der var i sygeboks, rejste sig op og lagde sig ned oftere end køerne i holdet, fortæller projektleder Mette S. Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, til deres nyhedsbrev.

- Der kan være flere forklaringer på de her resultater, for eksempel at køerne havde mere plads og blødere underlag og derfor ændrede stilling oftere, men også at de måske var påvirkede af at være blevet flyttet ind i sygeboksen. Vores hovedudbytte af undersøgelsen er derfor, at også adfærden hos køer med mild/moderat yverbetændelse kan påvirkes af opstaldningsforholdene, men at der skal flere undersøgelser til for at forstå, om de reelt har udbytte af opholdet i sygeboksen, fortæller Mette S. Herskin.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.

Vi kan tillade os at vente

Til trods for, at kornhøsten er en uge senere på det end normalt, anbefaler østjysk konsulent – med udsigt til en varm og solrig uge - at slå koldt vand i blodet, så vandprocenten kommer ned under de ønskede 15 procent i kornet.

Økolog satser på hvede

Jens Peter Skovsgaard i Branderup ved Tønder har gode erfaringer med at dyrke hvede - i år gælder det sorten Informer.

Der er en merindtjening i sigte ved at udskifte den gamle malkerobot

Driftsøkonom Søren Hansen fra Sagro, oplever lige nu mange malkerobotter, som står til udskiftning på grund af deres alder. Her er det ikke urealistisk at opnå en besparelse eller merindtjening på 140.000 kroner pr. år ved at udskifte den gamle med en ny, mener han.

Kraftig stigning i Kinas import af grisekød

Kina har i første halvår af 2020 øget importen af svinekød markant. Fra dansk side er eksporten til Kina af fersk/frosset svinekød steget med 250 procent, viser nye tal.

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

L&F kalder miljøvismands beregninger for grænsende til det absurde

Argument om at strenge klimakrav til dansk landbrug får produktion til at flytte udenlands, holder ikke, hvis man med udenlands mener inden for EU, mener miljøvismand Lars Gårn Hansen. L&F helt uenig med professoren.
Side 1 af 1888 (37752 artikler)Prev1234567188618871888Next