bannerPos

Bayer indgår forlig om glyphosat

Bayer har netop indgået et forlig, der også vil kunne afklare fremtidige søgsmål med påstand om, at glyphosat, som blandt andet indgår i det velkendte Roundup, er kræftfremkaldende.
25-06-2020 21:00

I forbindelse med købet af Monsanto sidste år erhvervede den tyske kemikoncern Bayer også søgsmål fra 120.000 personer, der havde lagt sag an ved amerikanske domstole med påstand om, at de havde fået kræft fra brugen af glyphosatholdige ukrudtsmidler.

Det er ifølge TV2 nu lykkedes Bayer at indgå forlig med 90.000 af de sagsøgende personer, som tilsammen skal betales med mellem 66 og 72 milliarder danske kroner.  

I den bunke af sager, der er indgået forlig om, var 95 procent af sagerne berammet til at komme for en domstol i USA, oplyser TV2. Det inkluderer alle sagerne i et større kompleks, der går på tværs af flere delstaters domstole. Samtidig inkluderer det en prøvesag, der skulle for en domstol i Californien.

- Aftalen indfører desuden en mekanisme til at afklare eventuelt fremtidige krav, skriver Bayer i en meddelelse på sin hjemmeside.

Bayer har afvist, at glyphosat skulle være kræftfremkaldende. I Danmark har der tidligere været et politisk krav fra flere partier, at glyphosat skulle forbydes.

Flere uafhængige forskere har imidlertid påvist, at der ikke er sammenhæng mellem kræft og de doser af glyphosat, som mennesker er blevet udsat for.

jpj

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.

Vi kan tillade os at vente

Til trods for, at kornhøsten er en uge senere på det end normalt, anbefaler østjysk konsulent – med udsigt til en varm og solrig uge - at slå koldt vand i blodet, så vandprocenten kommer ned under de ønskede 15 procent i kornet.

Økolog satser på hvede

Jens Peter Skovsgaard i Branderup ved Tønder har gode erfaringer med at dyrke hvede - i år gælder det sorten Informer.

Der er en merindtjening i sigte ved at udskifte den gamle malkerobot

Driftsøkonom Søren Hansen fra Sagro, oplever lige nu mange malkerobotter, som står til udskiftning på grund af deres alder. Her er det ikke urealistisk at opnå en besparelse eller merindtjening på 140.000 kroner pr. år ved at udskifte den gamle med en ny, mener han.

Kraftig stigning i Kinas import af grisekød

Kina har i første halvår af 2020 øget importen af svinekød markant. Fra dansk side er eksporten til Kina af fersk/frosset svinekød steget med 250 procent, viser nye tal.

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

L&F kalder miljøvismands beregninger for grænsende til det absurde

Argument om at strenge klimakrav til dansk landbrug får produktion til at flytte udenlands, holder ikke, hvis man med udenlands mener inden for EU, mener miljøvismand Lars Gårn Hansen. L&F helt uenig med professoren.
Side 1 af 1888 (37752 artikler)Prev1234567188618871888Next