bannerPos

To seniorer går fra borde

Frede Nielsen
19-09-2019 11:36

Mere end 80 års erfaring forsvinder, når to af Sagros ansatte går på pension i denne måned. Revisor Frede Nielsen har været ansat i 42 år, mens Niels Juhl Kristensen har et år mere på bogen.

Frede Nielsen fra Naur ved Holstebro var som 21-årig den absolut yngste på holdet af teknologer på Vejlby Landbrugsskole, da han gik der i 1970’erne. Efter uddannelsen tog han en kort afstikker til Hillerød, før jobbet som økonomikonsulent på Landbrugscentret i Herning blev ledigt 1. september 1977.

Han kom til et landbrug i krise. Dengang med rentesatser på 20 procent, store gældsposter og mange tvangsauktioner. Langt de fleste kom dog godt igennem krisen. Frede Nielsen var med i mange møder mellem kreditgivere og landmænd for at finde gode løsninger.

Han har også et bud på det bedste ved jobbet:

- De bedste dage har altid været, når jeg har været med til at lave en økonomisk god forretning, eller vi har fået medhold i en sag ved Skat eller Ankestyrelsen.

Svære ekspropriationer

Niels Juhl Kristensen har arbejdet med tal, erstatninger og start af selskaber gennem to årtier. Han er landmandssøn fra Gamst ved Vejen og havde overvejet at overtage gården med 30 køer og 30 hektar, men tiden var ikke længere til, at en familie kunne leve af et landbrug af den størrelse.

Han fik i stedet job i det, der dengang hed Konsulentsammenslutningen i Herning. Han har ud over det traditionelle regnskab og rådgivning haft et utal af sager om etablering af virksomheder, hvor han har assisteret landmænd med at sikre deres virksomheder.

Den anden store klump af opgaver har været 280 erstatningssager i forbindelse med de to motorveje, der gennem hans periode er blevet etableret i området.

- Jeg har aldrig fået skæld ud på grund af regnskaberne, men omkring ekspropriationerne var der mange følelser på spil, selvom jeg hele vejen stod på landmændenes side.

Begivenheden markeres i morgen, fredag den 20. september, hos Sagro i Herning.

laj

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next