bannerPos

Statsminister nægter at have brudt Grundloven

- Det er et ejendommeligt spørgsmål, lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), da hun af pressen torsdag blev spurgt, hvorfor hun ikke stoppede aflivningerne straks efter hun søndag den 8. november blev opmærksom på, at der manglede lovhjemmel til at kræve alle mink aflivet.
19-11-2020 15:03

- Det er et ejendommeligt spørgsmål.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), da hun efter en tale hos brancheforeningen Horesta af en ventende presse blev spurgt ind til minksagen, og hvorfor hun ikke stoppede aflivningerne straks efter hun, ifølge hende selv, søndag den 8. november blev opmærksom på, at der manglede lovhjemmel til at kræve alle mink aflivet.

Af TV2 News’ journalist blev der efterfølgende spurgt ind til, hvorfor hun finder lige præcis det spørgsmål for ejendommeligt, når hun af en samlet opposition er blevet kritiseret for at have overtrådt Grundloven.

- Jamen, det viser sig heller ikke at være rigtigt. Det står meget klart i den redegørelse, at da jeg holder pressemødet, der er jeg ikke bekendt med, at der ikke er lovhjemmel.

Vidste det ikke

- Det siger sig selv, at når man lægger en sag op til en regering, så skal man være sikker på, at det er hjemlet og lovligt det, som en regering har tænkt sig at gøre.

- Da jeg holder pressemødet – og jeg vil gentage, at jeg vil fastholde, at det på baggrund af den risikovurdering, der ligger, er den rigtige, nødvendige beslutning – der ved jeg ikke, at der ikke er lovhjemmel, sagde Mette Frederiksen.

ege

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39753 artikler)Prev1234567198619871988Next