bannerPos

Økonom: Nu er bunden i pelsbranchen formentlig nået

Meget taler for, at prisen på minkskind nu har nået bunden efter en nedtur på seks-syv år med faldende priser og mere end en halvering af udbuddet af minkskind, vurderer økonomen Henning Otte Hansen, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet, i Grovvarenyt. Arkivfoto
21-04-2020 16:09

Meget taler for, at prisen på minkskind nu har nået bunden efter en nedtur på seks-syv år med faldende priser og mere end en halvering af udbuddet af minkskind.

Det vurderer seniorrådgiver Henning Otte Hansen, Institut for Fødevare- og ressourceøkonomi, Københavns Universitet, i det nyeste nummer af Grovvarenyt.

Henning Otte Hansen peger på, at pris og udbud historisk set har fulgtes pænt ad. Mekanikken er, at når udbuddet falder og er lavt i en periode, begynder priserne at stige. Og når priserne stiger, stiger udbuddet også.

På et tidspunkt kommer der en prisboble i markedet på grund af for mange skind, og så falder priserne.

- Den forrige prisboble toppede i 1987, og herefter var der en prisfald på 64 procent bagefter. Den seneste prisboble toppede i 2013, og det efterfølgende prisfald var på 68 procent, skriver Henning Otte Hansen i sit indlæg i Grovvarenyt.

Måske samme mønster

Han fortsætter:

- Da prisen toppede i 1987, gik der cirka otte år, før den for alvor begyndte at stige igen. Hvis samme mønster gentager sig denne gang, vil prisen begynde at stige igen senest i 2021.

Ifølge økonomen kan man dog ikke helt sammenligne de to perioder, blandt andet på grund af coronakrisen, der kan udskyde prisstigningerne.

Henning Otte Hansen skriver, at prisstigninger vil komme – spørgsmålet er udelukkende om tidshorisonten.

Ifølge økonomen var det gennemsnitlige driftsresultat i minkproduktionen betydeligt bedre end i andre større produktionsgrene i dansk landbrug i perioden fra 2008 til 2018.

mip

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.

Vi kan tillade os at vente

Til trods for, at kornhøsten er en uge senere på det end normalt, anbefaler østjysk konsulent – med udsigt til en varm og solrig uge - at slå koldt vand i blodet, så vandprocenten kommer ned under de ønskede 15 procent i kornet.

Økolog satser på hvede

Jens Peter Skovsgaard i Branderup ved Tønder har gode erfaringer med at dyrke hvede - i år gælder det sorten Informer.

Der er en merindtjening i sigte ved at udskifte den gamle malkerobot

Driftsøkonom Søren Hansen fra Sagro, oplever lige nu mange malkerobotter, som står til udskiftning på grund af deres alder. Her er det ikke urealistisk at opnå en besparelse eller merindtjening på 140.000 kroner pr. år ved at udskifte den gamle med en ny, mener han.

Kraftig stigning i Kinas import af grisekød

Kina har i første halvår af 2020 øget importen af svinekød markant. Fra dansk side er eksporten til Kina af fersk/frosset svinekød steget med 250 procent, viser nye tal.

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

L&F kalder miljøvismands beregninger for grænsende til det absurde

Argument om at strenge klimakrav til dansk landbrug får produktion til at flytte udenlands, holder ikke, hvis man med udenlands mener inden for EU, mener miljøvismand Lars Gårn Hansen. L&F helt uenig med professoren.
Side 1 af 1888 (37752 artikler)Prev1234567188618871888Next