bannerPos

Rådgiver: - Køberne af minkskind vil have skindene i hænderne

Minkavlerne er hårdt ramt af Corona-krisen, fordi de har stået uden indtjening udefra i et halvt år på grund af aflyste auktioner.
12-05-2020 11:16

Corona-krisen har besværliggjort salget af minkskind, og minkavlerne ser derfor meget frem til at modtage hjælp fra statens corona-pakker, lyder det fra Agri Nord.

På Kopenhagen Furs seneste auktion i København gik salget trægt, og langt fra alle udbudte skind blev solgt. For første gang blev auktionen afviklet online, altså uden de normale opkøbere i salen.

- Køberne af minkskind plejer at have skindene i hænderne for at mærke og vurdere kvaliteten. Kan de ikke det, så er de tilbageholdne for at købe og betale for den gode kvalitet, siger virksomhedsrådgiver Jørgen Cæsar Jensen.

Årets første auktion var ellers planlagt i februar måned, men den blev aflyst på grund af Covid-19. Det er således den anden, fysiske auktion, der er aflyst på grund af corona-virussen.

Likviditetstørke

- Minkavlere har oplevet en lang likviditetstørke. Sidst der for alvor blev solgt skind var i september 2019, siger Jørgen Cæsar Jensen.

Han og kollegaerne er i fuld gang med at søge de statslige corona-hjælpepakker til 35 ramte minkavlere. Det drejer sig om hjælpepakkerne vedrørende omsætningsnedgang og tilskud til faste udgifter.

- Hjælpepakkerne kan hjælpe på likviditetsmanglen. Vi hører om andre erhverv, der mangler penge efter en måneds manglende omsætning. Her der drejer det sig om over et halvt år uden indtjening udefra. Avlerne er nødt til at få nogle penge i kassen for at betale foder til dyrene, dyrlæge, energi, renter, husleje og andre faste omkostninger, siger Jørgen Cæsar Jensen.

En hjælp, der kan være med til, at avlerne kan fortsætte driften og fastholde arbejdspladser.

Minkavlerne var i forvejen hårdt ramt af faldende priser, og nu har corona-krisen føjet yderligere spot til skade. Ikke kun fordi det er umuligt at afvikle de nødvendige fysiske auktioner, men også fordi forbruget er faldet som følge af den afmatning og forsigtighed, der er sket i samfundet i forbindelse med corona-virussen.

- På grund af corona-krisen er der ingen, der rigtigt investerer i andet end fødevarer, og der er slet ikke noget forbrug af luksusting såsom minkskind, siger virksomhedsrådgiver i Agri Nord, Jørgen Cæsar Jensen.

aldo

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.

Vi kan tillade os at vente

Til trods for, at kornhøsten er en uge senere på det end normalt, anbefaler østjysk konsulent – med udsigt til en varm og solrig uge - at slå koldt vand i blodet, så vandprocenten kommer ned under de ønskede 15 procent i kornet.

Økolog satser på hvede

Jens Peter Skovsgaard i Branderup ved Tønder har gode erfaringer med at dyrke hvede - i år gælder det sorten Informer.

Der er en merindtjening i sigte ved at udskifte den gamle malkerobot

Driftsøkonom Søren Hansen fra Sagro, oplever lige nu mange malkerobotter, som står til udskiftning på grund af deres alder. Her er det ikke urealistisk at opnå en besparelse eller merindtjening på 140.000 kroner pr. år ved at udskifte den gamle med en ny, mener han.

Kraftig stigning i Kinas import af grisekød

Kina har i første halvår af 2020 øget importen af svinekød markant. Fra dansk side er eksporten til Kina af fersk/frosset svinekød steget med 250 procent, viser nye tal.

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

L&F kalder miljøvismands beregninger for grænsende til det absurde

Argument om at strenge klimakrav til dansk landbrug får produktion til at flytte udenlands, holder ikke, hvis man med udenlands mener inden for EU, mener miljøvismand Lars Gårn Hansen. L&F helt uenig med professoren.
Side 1 af 1888 (37752 artikler)Prev1234567188618871888Next