bannerPos

Irland afliver alle sin mink

Irland havde tre minkfarme.
19-11-2020 12:15

Dansk fund af covid-19-varianten cluster 5 får nu konsekvenser for irske minkavlere.

Aflivningen af mink i Danmark får nu også konsekvenser for minkavlerne i Irland. 

Landets tre minkfarme bliver nemlig nu på baggrund sagen i Danmark slået ned i løbet af de næste uger. Beslutningen bliver mødt med stor utilfredshed i Fur Europe, der er fælles brancheorganisation for den europæiske pelsbranche.

Der er således ikke – til trods for jævnlige test – fundet Covid-19 på de tre minkfarme. Hverken blandt dyr eller medarbejdere. Fur Europes administrerende direktør, Mette Lykke Nielsen, mener, at beslutningen mangler videnskabelig begrundelse.

- Der har ikke været nogen åben og gennemsigtig debat om emnet, og på denne måde ser det foreslåede forbud ud som en copycat-version af de andre europæiske forbud mod pelsdyravl. Loven er uretfærdig over for landmænd og juridisk uforholdsmæssig, siger Mette Lykke Nielsen i en pressemeddelelse.

Det irske medie The Journal beretter, at aflivningen sker på baggrund af anbefalinger fra landets sundhedsmyndigheder.

Da Irland i sommer fik ny regering, tilkendegav den, at den vil arbejde for et forbud mod pelsfarme.

ege

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39753 artikler)Prev1234567198619871988Next