bannerPos

Traktorsalget er steget med over 16 procent

År til dato har Case IH solgt 190 traktorer, John Deere 184, New Holland 124, Massey-Ferguson 113, Claas og Valtra hver 85, Fendt 83, Deutz-Fahr 22, Kubota, 13, Landini 4, McCormick 3 og Same, JCB og Iseki har solgt én hver.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
13-08-2019 17:02
I juli måned har Case IH en markedsandel på 30 procent af traktorsalget i Danmark med hele 42 solgte traktorer. John Deere er nummer to med 15 procent markedsandel.

Der bliver solgt traktorer i Danmark som aldrig før. Alene i juli måned i år er der solgt 140 traktorer mod 115 i samme periode sidste år.

Salget af traktorer i perioden januar til og med juli måned er steget fra 782 sidste år til 910 traktorer i år. En stigning i markedet på over 16 procent for perioden.

Det stigende traktorsalg er bygget op omkring B-to-B-handler (business til business, red.), der giver kunderne mulighed for operationel leasing eller leje af traktorer i korte eller længere periode. Det betyder, at kunderne ved præcist, hvor meget det koster at køre med traktoren time for time i hele leasingperioden, fortæller kilder i maskinbranchen.

For maskinhandleren, der skal servicere B-to-B-handlerne, får typisk et klargørings- og servicebeløb i leasingperioden og er ikke forpligtet til at tage brugt i bytte.

Koncerntal

Det er Case IH, der indtager juli måneds førsteplads med 42 traktorenheder. Så kommer John Deere på andenpladsen med 21, efterfulgt af Massey Ferguson og New Holland med hver 18, Claas og Fendt med hver 13, Valtra med 9, Deutz-Fahr og Kubota med hver to og Iseki og McCormick med hver én.

År til dato har Case IH solgt 190 traktorer, John Deere 184, New Holland 124, Massey-Ferguson 113, Claas og Valtra hver 85, Fendt 83, Deutz-Fahr 22, Kubota, 13, Landini 4, McCormick 3 og Same, JCB og Iseki med én hver.

Kigger vi på koncerntallene, fører New Holland og Case IH med 314 traktorer, Agco, der tæller Massey Ferguson, Fendt og Valtra i stalden, har solgt 281 traktorer og John Deere kommer ind på en tredjeplads med 184 traktorer.

Flere store traktorer

Salget i juli måned var på 140 traktorer og af dem var 80 over 200 hk. Case IH fører også denne statistik med 24 over 200 hk i juli måned, efterfulgt af John Deere og Massey Ferguson med hver 12, Claas og Fendt med hver 11, New Holland med 5, Valtra med 4 og McCormick med én.

Se hele traktorstatistikken i morgen i dagbladet Effektivt Landbrug eller på vores app – LandKiosken allerede kl. 21.00 i aften.

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.

Generationsskifte er komplekst og kræver planlægning i god tid

Generationsskifte er et omdiskuteret emne i landbruget, og der findes mange forskellige konstellationer og løsninger. Det er erfaringen i SLF – Sønderjysk Landboforening.

Landbrugets generationsskifte kræver nytænkning

Vi skal tænke ud af boksen, hvis vi skal have generationsskiftet i landbruget til at lykkes, siger Danske Banks landbrugschef Pernille Stenstrup Christiansen.

Stor efterspørgsel på mekaniske maskiner

Der er stigende efterspørgsel på mekaniske maskiner i forbindelse med et måske kommende glyphosatforbud i Europa. Det engelske Bomford Turner-brand mærker effekten.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.
Side 1 af 1747 (34936 artikler)Prev1234567174517461747Next