bannerPos

Nyt høstkoncept i New Holland-tærskere

Den nye crossover-teknologi, der kan leveres på de mellemstore New Holland-mejetærskere, giver 25 procent højere kapacitet. Konceptet kombinerer TwinRotor-udskillelsesteknologien med den konventionelle tærsketeknologi.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
24-07-2020 11:29
Fredag præsenterede New Holland et nyt integreret crossover-høstkoncept, der kombinerer TwinRotor-teknologi med en skånsom tærskeproces, som kendetegner koncernens konventionelle mejetærskere.

I dag lancerede New Holland CH7.70-mejetærskeren, der introducerer et helt nyt crossover-høstkoncept, som kombinerer TwinRotor-udskillelsesteknologien med den konventionelle tærsketeknologi.

Det nye crossover-koncept tilbydes på New Hollands mellemstore mejetærskere.

- Vi har konstrueret CH7.70-mejetærskeren til professionelle planteavlsbedrifter samt maskinstationer, der søger en mejetærsker, der yder konstant, høj effektivitet under alle forhold, samtidig med at driftsomkostningerne holdes nede, udtaler danske Lars Skjoldager Sørensen, Crop Harvesting Product Management Global, og fortsætter:

- Den nye CH7.70-mejetærsker giver vores kunder alle fordelene fra vores 45 års erfaring med TwinRotor-udskillelsesteknologien kombineret med vores bedste tærsketeknologi, produktivitet, korn- og halmkvalitet samt fleksibilitet mellem afgrøder og driftssikkerhed, forklarer han.

Brugervenlig

Den nye crossover-teknologi giver 25 procent højere kapacitet end en konventionel mejetærsker i samme segment. Tærskesystemet med to cylindere har en tærskecylinder med en diameter på 600 mm med forstærket design, der giver en perfekt tærskning.

Den store tærskecylinder og den brugervenlige sektionstærskebro yder optimal alsidighed og gør det let at afpasse efter forskellige afgrøder på mindre end 20 minutter.

Tærskecylinderens hastighed styres fra kabinen med en ny, robust hydraulisk cylindervariator, så føreren let kan sikre, at hastigheden afpasses perfekt efter afgrøden og forholdene i marken.

Skånsom tærskning

Tærskesystemet er kombineret med New Hollands OptiThresh-system, der tilpasser sig afgrødens tilstand og modenhed ved at regulere den bageste del af tærskebroen uden at bruge værktøj. Når den hængslede topsektion flyttes væk fra cylinderen, er tærskningen mere skånsom, og halmkvaliteten forbedres.

CH7.70-mejetærskeren kombinerer dette system med to cylindere med New Hollands TwinRotor-koncept, så der opnås en ægte crossover-høstoplevelse. Mere end 45 år efter lanceringen er det stadig det mest effektive og skånsomme tærskesystem på markedet, hvor antallet af knækkende kerner er reduceret. Det specielt designede 21-tommer, 3,45 meter lange TwinRotor-system giver det største udskillelsesområde med cirka 2,9 kvadratmeter.

CH7.70-tærskeren kan forsynes med en række Varifeed-skæreborde på op til 9,15 meter, inklusive en hel ny Varifeed-version på 8,53 meter, der er udviklet specielt til denne serie. Indføringskanalens frontplade kan justeres mekanisk for at sikre en perfekt justering i forhold til skærebordet. Det optimerer vinklen for det enkelte skærebord og giver et mere smidigt, jævnt afgrødeflow og dermed øget kapacitet.

15 procent mere kapacitet 

Rensekapaciteten på CH7.70 er perfekt afpasset efter dens høje tærske- og udskillelseskapacitet. Den er forsynet med New Hollands TripleClean-kaskade-rensesystem, der har en rensekapacitet på op til 15 procent med en ekstra kaskade i midten af tilløbsplanet.

Kapaciteten forbedres yderligere af sneglen med dobbelte vindinger, der overfører kornet til elevatoren hurtigere og dermed øger gennemløbet.

CH7.70 yder desuden en større ydelse på skråninger på grund af SmartSieve-systemet, der automatisk kompenserer for sidehældninger på op til 25 procent, så der fastholdes en perfekt soldbalance og ensartet rensning. Systemet kalibrerer desuden soldenes bevægelse afhængigt af blæserens hastighed og kernernes størrelse for at opnå den optimale kastevinkel.

CH7.70 er forsynet med Cursor 9-motor, der yder 374 hk, 34 hk mere end CX6.90. Den opfylder trin V-emissionsstandarderne med den patenterede HieSCR 2-teknologi, der er udviklet af FPT Industrial. På mejetærskeren er al vedligeholdelse let at udføre: Bare fire smørepunkter gør den daglige vedligeholdelse endnu hurtigere, og den store servicelem oven på halmkappen giver let adgang.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon 20 25 10 37

Arla hæver mælkeprisen i oktober

Arlas aconto-pris for konventionel og økologisk mælk stiger med 3,7 øre pr. kg fra 1. oktober.

Skærpet beskatning på vej

Det længe frygtede lovudkast om indgreb mod forældrekøb i virksomhedsordninger er kommet. Heldigvis er det lempeligere end forventet - men det vil stadigvæk forøge skattebetalingen, såfremt boligen udlejes til et nærtstående familiemedlem.

Følauktion med international interesse

Med en god gennemsnitspris og salg af føl til blandt andet USA, Spanien, Italien, England, Norge, Sverige og Danmark er der stor tilfredshed over de netop afholdte auktioner.

Fokus på snitlængde og høj fordøjelighed

God høst, flotte majs og kanon såbed er status hos Claus Hedegaard Jensen på Over Tolstrupgaard I/S syd for Viborg. Løbende vurderes planter og jordens beskaffenhed og derfor er det ikke en fast plan, der køres efter, når det kommer til jordbehandling, sundhed og høst.

Færre berøringer får regnestykket til at gå op

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

- Det er ikke vejen frem

Det er ventet, at partierne på Christiansborg i efteråret skal forhandle om grøn skattereform, og der er på forhånd varslet indførelse af ensartede CO2-afgifter, der dog ikke må hæmme »dansk konkurrencekraft«. L&F er kritiske.

Majs og sojahøsten i USA er i gang

De er nu gået i gang med at høste majs og soja i USA. Det er så blot spørgsmålet, om den igangværende høst vil sætte pres på afgrødepriserne i USA såvel som her i Europa, ovenpå den seneste tids pæne stigninger.
Side 1 af 1927 (38532 artikler)Prev1234567192519261927Next