bannerPos

Ny såteknik fra Horsch

Taro 6 SL er monteret med et klassisk TurboDisc-skær og kan leveres med 4 forskellige rækkeafstande. En opbygning med 12.5 og 25 centimeter ved luk af hvert andet skær eller et 15 og 30 centimeter system ved luk af hver andet skær. Taro SL er bygget op over en RollFlex-pakker, hvor pakkerringene er synkroniseret til enten 40 såskær ved (15 cm) eller 48 skær (12.5 cm) Her styres den præcise sådybde via RollFlex-pakkeren og trykhjulet på TurboDisc-skiveskæret.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
06-07-2020 08:00
Der er nyt liftophængt såteknik på vej fra Horsch i seks meters arbejdsbredde. De nye såmaskiner findes i to versioner, Taro 6 SL og 6 HD. De er begge »rene« såmaskiner uden nogen form for jordbearbejdning indbygget. Begge Taro-enheder skal typisk kombineres med en Horsch Partner FT fronttank 4.

Taro-konceptet er udviklet til dyrkningssystemer, økologiske og konventionelle, hvor der forudgående er lavet et perfekt såbed med plov og/eller harve. Begge Taro-enheder kan monteres med hydraulisk, justerbar crossboard forrest.

Taro 6 HD er opbygget efter samme system som storebroderen: Den bugserede, tolv meter brede Serto 12 SC med 16.7 cm rækkeafstand og PowerDisc-skiveskær. På Taro HD er det den velkendte Horsch-dækpakker, der bærer maskinen og synkront styrer den præcise sådybde sammen med trykhjulene på PowerDisc-skæret.

Fire forskellige rækkeafstande med Taro 6 SL

Taro 6 SL er monteret med et klassisk TurboDisc skær og kan leveres med fire forskellige rækkeafstande. En opbygning med 12.5 og 25 centimeter ved luk af hver andet skær eller et 15 og 30 centimeter system ved luk af hver andet skær. Taro SL er bygget op over en RollFlex pakker, hvor pakkerringene er synkroniseret til enten 40 såskær (15 cm) eller 48 skær (12.5 cm) Her styres den præcise sådybde via Rollflex-pakkeren og trykhjulet på TurboDisc-skiveskæret.

Unikt er Taro SL bygget op med to fordelere, og der kan fra fabrikken monteres selektiv slangeføring, som blandt andet kendes fra Horsch Avatar såmaskinerne. En fordeler til den forreste skærerække og nummer to fordeler til bagerste, og der kan hurtigt laves om til såning af flere produkter i to forskellige dybder eller såning på dobbelt rækkeafstand til senere mekanisk rensning. På Partner-tankens faldsluser bestemmes, hvilken fordeler der skal fødes, eller om begge fordelere skal fødes med samme produkt.

Også til økologi

12.5 - 25 centimeter rækkeafstandene efterspørges af en del økologer, og man kan både bredså eller så på rækker alt efter afgrøde og behov for ukrudtsbekæmpelse. Som noget smart når der sås på 25 centimeter rækkeafstand, har Horsch designet trepunktsfæstet, så man via afstandsringe kan sideforskyde liftarme og topstang 12.5 centimeter til den ene side, og der skal ikke laves noget sideforskydning med GPS-systemet, når der køres frem og tilbage i marken.

Generelt kombineres Taro HD og SL med en Horsch Partner FT fronttank. Horsch har op til denne sæson netop lanceret en todelt Partner 2000 FT fronttank, hvor der er plads til to produkter. 2000 FT-tanken rummer 2.200 liter opdelt i forholdet 60:40. Partner 2000 FT-tanken kan endvidere udnyttes til eksempelvis en Transformer VF rækkerenser til såning af efterafgrøder og sengødskning i majs, og udnyttelsesgraden kan øges betragteligt på FT-tanken hos den enkelte bedrift eller maskinstation.

Taro 6 SL kan endvidere også monteres i liften på en Focus 6 TD i trepunktsversion, hvor Focus`en kan være monteret med enten TerraGrip tænder eller systemdisc til jordbearbejdning.

En Taro 6 SL med 12.5 centimeter rækkeafstand lander snart på dansk grund og vil her i efteråret arbejde i dansk muld i kombination med en Partner 2000 FT fronttank.

pj

Skærpet beskatning på vej

Det længe frygtede lovudkast om indgreb mod forældrekøb i virksomhedsordninger er kommet. Heldigvis er det lempeligere end forventet - men det vil stadigvæk forøge skattebetalingen, såfremt boligen udlejes til et nærtstående familiemedlem.

Følauktion med international interesse

Med en god gennemsnitspris og salg af føl til blandt andet USA, Spanien, Italien, England, Norge, Sverige og Danmark er der stor tilfredshed over de netop afholdte auktioner.

Fokus på snitlængde og høj fordøjelighed

God høst, flotte majs og kanon såbed er status hos Claus Hedegaard Jensen på Over Tolstrupgaard I/S syd for Viborg. Løbende vurderes planter og jordens beskaffenhed og derfor er det ikke en fast plan, der køres efter, når det kommer til jordbehandling, sundhed og høst.

Færre berøringer får regnestykket til at gå op

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

- Det er ikke vejen frem

Det er ventet, at partierne på Christiansborg i efteråret skal forhandle om grøn skattereform, og der er på forhånd varslet indførelse af ensartede CO2-afgifter, der dog ikke må hæmme »dansk konkurrencekraft«. L&F er kritiske.

Majs og sojahøsten i USA er i gang

De er nu gået i gang med at høste majs og soja i USA. Det er så blot spørgsmålet, om den igangværende høst vil sætte pres på afgrødepriserne i USA såvel som her i Europa, ovenpå den seneste tids pæne stigninger.
Side 1 af 1927 (38531 artikler)Prev1234567192519261927Next