bannerPos

Ny knivtromle fra Mandam

Knivtromle i front og en bagmonteret tallerkenharve kan være en god ide.
17-07-2020 09:41

Flere og flere efterafgrøder sætter fokus på godt grej til at sikre optimal nedmuldning. Med en frontmonteret knivharve og en dobbeltrækket tallerkenharve med pakker efter traktoren inviterer Mandam nu grov stub, planterester og efterafgrøder op til dans.

Mandams tallerkenharver og deres evner til at bearbejde stub med mange planterester er velkendt i Danmark, for importøren Brørup Traktor- & Maskincenter har solgt mange af dem siden de i 2003 blev Mandam-importør. Knivharven er derimod ny.

Mandam tilbyder knivharven i 2 modeller og arbejdsbredder fra 3 til 6 m. De er begge konstrueret med en universal liftramme, der muliggør både front- og bagmontage. De leveres med opklap fra 4 m. I standardversionen har den 1 roterende knivvalse, mens WN Tandem, som navnet antyder, arbejder med 2 rækker rullende knivtromler. Den mindste enkeltrække-model vejer 552 kg, mens tandem-modellen i 6 m versionen er oppe på 1.600 kg. Selve knivtromlen har ikke stort effektbehov, så traktorens størrelse skal afpasses efter stub- eller tallerkenharvens behov.

Knivenhederne er produceret i Boron specialstål, der er meget slidstærkt. Der sidder 5 tværgående knivsblade på de roterende enheder - Ø380 mm (enkelt) eller Ø460 mm (tandem). Rullediameteren synes umiddelbart ikke særlig stor, men det er netop en af ideerne med Mandams knivtromle. Den relativt lille diameter, medfører hurtig rotation under fremkørsel og derfor mange ”snit” i stub, halmrester eller efterafgrøder.

hka

Skærpet beskatning på vej

Det længe frygtede lovudkast om indgreb mod forældrekøb i virksomhedsordninger er kommet. Heldigvis er det lempeligere end forventet - men det vil stadigvæk forøge skattebetalingen, såfremt boligen udlejes til et nærtstående familiemedlem.

Følauktion med international interesse

Med en god gennemsnitspris og salg af føl til blandt andet USA, Spanien, Italien, England, Norge, Sverige og Danmark er der stor tilfredshed over de netop afholdte auktioner.

Fokus på snitlængde og høj fordøjelighed

God høst, flotte majs og kanon såbed er status hos Claus Hedegaard Jensen på Over Tolstrupgaard I/S syd for Viborg. Løbende vurderes planter og jordens beskaffenhed og derfor er det ikke en fast plan, der køres efter, når det kommer til jordbehandling, sundhed og høst.

Færre berøringer får regnestykket til at gå op

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

- Det er ikke vejen frem

Det er ventet, at partierne på Christiansborg i efteråret skal forhandle om grøn skattereform, og der er på forhånd varslet indførelse af ensartede CO2-afgifter, der dog ikke må hæmme »dansk konkurrencekraft«. L&F er kritiske.

Majs og sojahøsten i USA er i gang

De er nu gået i gang med at høste majs og soja i USA. Det er så blot spørgsmålet, om den igangværende høst vil sætte pres på afgrødepriserne i USA såvel som her i Europa, ovenpå den seneste tids pæne stigninger.
Side 1 af 1927 (38531 artikler)Prev1234567192519261927Next