bannerPos

New Holland tager førertrøjen i august måned

Det er New Holland, der indtager førstepladsen med 33 solgte enheder, Case IH er nummer to med 31, John Deere nummer tre med 24, Massey-Ferguson er nummer fire med 18. Herefter kommer Fendt med 10, Claas med 9, Valtra med 5, Deutz-Fahr med 3, McCormick med 3, JCB med 2 og Landini med 1.

Per Jørgensen

Journalist
10-09-2019 15:54
Der bliver solgt mange traktorer i Danmark i forhold til sidste år. Slut august måned er salget oppe med godt 15 procent.

Det er ikke dårligt at være traktorimportør i Danmark, når vi kigger på solgte traktorenheder pr. 31. august, sammenlignet med sidste år.

Nyregistrerede traktorer i Danmark var nemlig 150 i august måned mod kun 119 i samme periode sidste år, så markedet generelt efterspørge flere og større traktorer.

Det er New Holland, der indtager førstepladsen med 33 solgte enheder, Case IH er nummer to med 31, John Deere nummer tre med 24, Massey-Ferguson er nummer fire med 18.

Herefter kommer Fendt med 10, Claas med 9, Valtra med 5, Deutz-Fahr med 3, McCormick med 3, JCB med 2 og Landini med 1.

Det er Case IH, som år til dato har solgt flest traktorer i Danmark, i alt 221, efterfulgt af John Deere med 208 og på en tredjeplads kommer New Holland med 160.

Til og med august er der solgt 1.150 traktorer mod 999 i samme periode sidste år.

Læs meget mere om traktorsalget i printudgaven af Effektivt Landbrug torsdag eller på vores app LandKiosken, hvor du kan læse morgendagens avis onsdag aften fra kl. 21.00 eller på vores website, www.effektivtlandbrug.dk.

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.

Regeringen nedsætter en særlig brexit-ministergruppe

Alt peger lige nu på, at Storbritannien forlader EU uden nogen aftale, hvilket især kommer til at ramme virksomhederne. Især fødevareeksporten er truet, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Sæt fokus på giftig mad og vand fremfor de ensidige kampagner mod rester af pesticider

Kølsters øl er mange tusinde gange mere giftigt for os end vores indtag af pesticidrester i dansk drikkevand. Kølsters krav om udfasning af syntetiske pesticider i Danmark skyldes ikke giftigheden, men den frygt for og had til pesticider, som Kølster, ØL og andre har spredt til danskere i årevis.

Ikke mere personfnidder – vis nu handling

De tåbelige regler i forhold til at få sået efterafgrøder må ændres, mener skribenten.
Side 1 af 1636 (32706 artikler)Prev1234567163416351636Next