bannerPos

New Holland tager førertrøjen i august måned

Det er New Holland, der indtager førstepladsen med 33 solgte enheder, Case IH er nummer to med 31, John Deere nummer tre med 24, Massey-Ferguson er nummer fire med 18. Herefter kommer Fendt med 10, Claas med 9, Valtra med 5, Deutz-Fahr med 3, McCormick med 3, JCB med 2 og Landini med 1.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
10-09-2019 15:54
Der bliver solgt mange traktorer i Danmark i forhold til sidste år. Slut august måned er salget oppe med godt 15 procent.

Det er ikke dårligt at være traktorimportør i Danmark, når vi kigger på solgte traktorenheder pr. 31. august, sammenlignet med sidste år.

Nyregistrerede traktorer i Danmark var nemlig 150 i august måned mod kun 119 i samme periode sidste år, så markedet generelt efterspørge flere og større traktorer.

Det er New Holland, der indtager førstepladsen med 33 solgte enheder, Case IH er nummer to med 31, John Deere nummer tre med 24, Massey-Ferguson er nummer fire med 18.

Herefter kommer Fendt med 10, Claas med 9, Valtra med 5, Deutz-Fahr med 3, McCormick med 3, JCB med 2 og Landini med 1.

Det er Case IH, som år til dato har solgt flest traktorer i Danmark, i alt 221, efterfulgt af John Deere med 208 og på en tredjeplads kommer New Holland med 160.

Til og med august er der solgt 1.150 traktorer mod 999 i samme periode sidste år.

Læs meget mere om traktorsalget i printudgaven af Effektivt Landbrug torsdag eller på vores app LandKiosken, hvor du kan læse morgendagens avis onsdag aften fra kl. 21.00 eller på vores website, www.effektivtlandbrug.dk.

Kompensation kan redde minkavlere

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke, som mange minkavlere nyder godt af, kan være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.

Ukrainsk afgrødeproduktion opskrives

Den ukrainske afgrødehøst opskrives nu, efter en periode med gunstige vejrforhold. Ukraine er blandt verdens største eksportører af afgrøder, og derfor er det endnu en prissvag faktor, vi står overfor på afgrødemarkedet her i Europa.

Angreb af havreål i vårsæd

De første angreb af havrecystenematoder i havre er konstateret.

Mønsterbrug i Cuba viser vejen frem

Socialistiske Cuba tillader privat foretagsomhed, så landmændene kan sælge 20 procent af deres produktion selv. Resten købes af staten til fastsat pris. Det giver muligheder for blandt andre Fernando Funes-Monzote, der arbejder på at få flere i gang med en lønsom produktion.

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overborgmester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

Ekstra penge til at opspore jordforureninger

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.
Side 1 af 1851 (37020 artikler)Prev1234567184918501851Next