bannerPos

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Den nye Multiva FX såmaskine findes i en 300- og en 400-serie, der har samme funktioner i forskellig såbredde. Nyt er blandt andet FX såskæret, der gør det muligt at så og gøde i hård, ubehandlet og upløjet jord. Fotos: John Ankersen

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
19-09-2019 10:36
Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.

Finske Multiva har fornyet sin profil som producent af landbrugsmaskiner. Samtidigt lanceres en ny såmaskine og styreenhed.

I går kunne et resultat af det ses ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus, hvor virksomhedens nyeste såmaskine blev demonstreret.

Forte FX 300-400 er en ny generation universal kombi-såmaskine.

- Maskinen giver mulighed for at så i tætpakket jord, forklarede Jens Møller Christoffersen, area manager, Multiva, i forbindelse med gårsdagens demo – en demo, hvor der blev sået i fire centimeters dybde med 200 kg hvede pr. hektar.

Producenten formulerer det selv i sit pressemateriale som: »Multiva-nyheden er markedets mest alsidige såmaskine, målrettet både normalt- og minimaltbearbejdede jorder samt no-till systemer«.

Det nye FX såskær erstatter de nuværende S og XT såskær. FX såskæret er en vedligeholdelsesfri konstruktion. Såskæret kendetegnes ved den høje præcision uafhængigt af forholdene.

Hvert såskær har sin egen hydraulikcylinder, hvilket sikrer et højt skærtryk selv på de hårdeste jorder.

Nyt styresystem

Til Multiva såmaskinerne kan man nu få en ny generation styresystem, hvilket gør såningen lettere og mere præcis. Styresystemet tilbydes både i en basisversion samt i en Isobus-udgave.

Enheden er den første finske, officielt godkendte Isobus-styreenhed. Isobus-versionen er kompatibel med samtlige traktorproducenter med Isobus-teknologi og muliggør blandt andet variabel tildeling af handelsgødning ud fra kort og gps.

john@landbrugsyd.dk
tlf: 76 60 30 44

Danish Crowns salg af Tulip Ltd helt på plads

Danish Crowns salg af britiske Tulip Ltd til det Nasdaq-noterede amerikanske selskab Pilgrim’s Pride Corporation er nu gennemført.

Aarhus-rektor ser ikke noget problem i Markagers alternative kvælstoftal

Rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen forsvarer professor Stiig Markagers ret til at ytre sig om udviklingen i kvælstofudledningen. Novana-rapporten er dog universitetets rådgivning til ministeriet, slår han fast.

Hvordan en bustur i 1993 førte til et landbrug med 2.500 ansatte

Tom Axelgaard var egentlig en jysk mælkeproducent, der sidst i 1980’erne så noget helt forkert i EU’s begyndende kvotepolitik. Men så åbnede Østeuropa sig pludselig.

Jagtrejsen er en stor risiko

Skyder du et vildsvin i udlandet, som er smittet med afrikansk svinepest, kan sygdommen overleve i kødet eller sætte sig på dit tøj, fodtøj, udstyr og hænder.

Markager bruges lystigt af medierne

Mindst 11 gange siden landbrugspakken blev vedtaget har professor Stiig Markager som eneste repræsentant for Aarhus Universitet deltaget i tv-indslag i enten TV-Avisen, TV2 Nyhederne eller Deadline for at tale om kvælstof.

Fleksibel BRSV-vaccine godkendt

Det Europæiske Lægemiddelagentur har godkendt den eneste BRSV-vaccine, der både kan gives ved forstøvning og injektion.
Side 1 af 1661 (33212 artikler)Prev1234567165916601661Next