bannerPos

Markedsnoter: Uændret notering for okse- og kalvekød

19-09-2019 06:25

Danish Crowns notering for okse- og kalvekød er uændret.

- Markedet for okse- og kalvekød er præget af større tilførsler af slagtedyr, hvilket er normalt for årstiden. Salget forløber roligt, og der er rigeligt med kød i markedet, lyder det i selskabets markedsberetning, der fortsætter:

- Hjemmemarkedet melder om rolig handel, og efterspørgslen er svag på de fleste udskæringer.

- Eksporten til Sydeuropa mærker efterårets komme, og der er vigende interesse for rygge og rygprodukter.

Potentiale i fast ejendom

Snart vil ejendomme komme med i jagten på afkast, spår boligøkonom i Jyske Bank, Mikkel Høegh, i en analyse på sin hjemmeside.

- Når der er et stort udbud af noget, som i dette tilfælde er likviditet, så falder prisen på likviditet. Derfor står vi nu med rekordlave og endda negative renter. Men det ændrer imidlertid ikke på, at der ikke rigtigt er noget alternativ til at spare op – for hvad skal man bruge pengene på?

- Derfor spår jeg, at boligmarkedet bliver ét af de steder, hvor jagten på afkast vil gå ind. Som Katrine i Matador – man køber fast ejendom, når tiderne er usikre. Der er nemlig ikke meget afkast at hente i obligationsmarkederne, skriver Mikkel Høegh.

På helårsboliger er prisstigningstakten lige nu mellem 1 og 3 procent på landsplan med store regionale forskelle. Samtidig vil regler om, at man ikke må belåne sin indkomst mere end fire gange, gøre det mere interessant at investere og leje ud, vurderer økonomen, og tilføjer:

- Hvis jeg får ret i, at ejendomme bliver et element i jagten på afkast, så ligger der for enden af den forudsigelse også en advarsel om en mulig spekulationsboble.

Vækstfonden finansierer for tre milliarder kroner

Statens finansieringsfond, Vækstfonden, har nu 3 milliarder kroner ude at arbejde hos 1.000 landmænd. Fondens landbrugskundedirektør mener, at det kan være med til at løse generationsskifteproblematikken, skriver Finans.

Aktuelt med rentetilpasning?

Skal du have rentetilpasset virksomhedens Tilpasningslån januar 2020, er der attraktive alternativer, skriver Nykredit på sin hjemmeside.

- De lange renter er fortsat på et meget lavt niveau, og det er attraktivt at binde renten med et fastforrentet lån. Vores anbefaling er, at I udnytter de meget lave lange renter til at låse renten fast på en del af finansieringen, for eksempel ved at vælge traditionelle fastforrentede lån med løbetider på mellem 10 og 30 år.

- Med et fastforrentet lån får I, ud over en fast rente, også en høj friværdibeskyttelse. Hvis renterne stiger, vil værdien af restgælden falde, og det giver gode muligheder for at skære af restgælden, skriver Nykredit, og tilføjer:

- Ydelsesforskellen mellem F1 og et Tilpasningslån med længere rentebinding er yderst begrænset. Med andre ord kan man binde renten i for eksempel fem år med F5 – endda for en lidt lavere forventet nettoydelse.

Hvis man ønsker at ændre lånet i denne omgang, så skal det ske inden den 31. oktober 2019.

 

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next