bannerPos

Markedsnoter: Uændret notering for okse- og kalvekød

Redaktionen

19-09-2019 06:25

Danish Crowns notering for okse- og kalvekød er uændret.

- Markedet for okse- og kalvekød er præget af større tilførsler af slagtedyr, hvilket er normalt for årstiden. Salget forløber roligt, og der er rigeligt med kød i markedet, lyder det i selskabets markedsberetning, der fortsætter:

- Hjemmemarkedet melder om rolig handel, og efterspørgslen er svag på de fleste udskæringer.

- Eksporten til Sydeuropa mærker efterårets komme, og der er vigende interesse for rygge og rygprodukter.

Potentiale i fast ejendom

Snart vil ejendomme komme med i jagten på afkast, spår boligøkonom i Jyske Bank, Mikkel Høegh, i en analyse på sin hjemmeside.

- Når der er et stort udbud af noget, som i dette tilfælde er likviditet, så falder prisen på likviditet. Derfor står vi nu med rekordlave og endda negative renter. Men det ændrer imidlertid ikke på, at der ikke rigtigt er noget alternativ til at spare op – for hvad skal man bruge pengene på?

- Derfor spår jeg, at boligmarkedet bliver ét af de steder, hvor jagten på afkast vil gå ind. Som Katrine i Matador – man køber fast ejendom, når tiderne er usikre. Der er nemlig ikke meget afkast at hente i obligationsmarkederne, skriver Mikkel Høegh.

På helårsboliger er prisstigningstakten lige nu mellem 1 og 3 procent på landsplan med store regionale forskelle. Samtidig vil regler om, at man ikke må belåne sin indkomst mere end fire gange, gøre det mere interessant at investere og leje ud, vurderer økonomen, og tilføjer:

- Hvis jeg får ret i, at ejendomme bliver et element i jagten på afkast, så ligger der for enden af den forudsigelse også en advarsel om en mulig spekulationsboble.

Vækstfonden finansierer for tre milliarder kroner

Statens finansieringsfond, Vækstfonden, har nu 3 milliarder kroner ude at arbejde hos 1.000 landmænd. Fondens landbrugskundedirektør mener, at det kan være med til at løse generationsskifteproblematikken, skriver Finans.

Aktuelt med rentetilpasning?

Skal du have rentetilpasset virksomhedens Tilpasningslån januar 2020, er der attraktive alternativer, skriver Nykredit på sin hjemmeside.

- De lange renter er fortsat på et meget lavt niveau, og det er attraktivt at binde renten med et fastforrentet lån. Vores anbefaling er, at I udnytter de meget lave lange renter til at låse renten fast på en del af finansieringen, for eksempel ved at vælge traditionelle fastforrentede lån med løbetider på mellem 10 og 30 år.

- Med et fastforrentet lån får I, ud over en fast rente, også en høj friværdibeskyttelse. Hvis renterne stiger, vil værdien af restgælden falde, og det giver gode muligheder for at skære af restgælden, skriver Nykredit, og tilføjer:

- Ydelsesforskellen mellem F1 og et Tilpasningslån med længere rentebinding er yderst begrænset. Med andre ord kan man binde renten i for eksempel fem år med F5 – endda for en lidt lavere forventet nettoydelse.

Hvis man ønsker at ændre lånet i denne omgang, så skal det ske inden den 31. oktober 2019.

 

Danish Crowns salg af Tulip Ltd helt på plads

Danish Crowns salg af britiske Tulip Ltd til det Nasdaq-noterede amerikanske selskab Pilgrim’s Pride Corporation er nu gennemført.

Aarhus-rektor ser ikke noget problem i Markagers alternative kvælstoftal

Rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen forsvarer professor Stiig Markagers ret til at ytre sig om udviklingen i kvælstofudledningen. Novana-rapporten er dog universitetets rådgivning til ministeriet, slår han fast.

Hvordan en bustur i 1993 førte til et landbrug med 2.500 ansatte

Tom Axelgaard var egentlig en jysk mælkeproducent, der sidst i 1980’erne så noget helt forkert i EU’s begyndende kvotepolitik. Men så åbnede Østeuropa sig pludselig.

Jagtrejsen er en stor risiko

Skyder du et vildsvin i udlandet, som er smittet med afrikansk svinepest, kan sygdommen overleve i kødet eller sætte sig på dit tøj, fodtøj, udstyr og hænder.

Markager bruges lystigt af medierne

Mindst 11 gange siden landbrugspakken blev vedtaget har professor Stiig Markager som eneste repræsentant for Aarhus Universitet deltaget i tv-indslag i enten TV-Avisen, TV2 Nyhederne eller Deadline for at tale om kvælstof.

Fleksibel BRSV-vaccine godkendt

Det Europæiske Lægemiddelagentur har godkendt den eneste BRSV-vaccine, der både kan gives ved forstøvning og injektion.
Side 1 af 1661 (33212 artikler)Prev1234567165916601661Next