bannerPos

Svinenoteringen falder igen

Selv om coronapandemien ser ud til at være på tilbagetog flere steder i verden, er den ikke stoppet med at påvirke svinepriserne. Foto: Morten Ipsen
28-05-2020 13:04

Danish Crowns notering for slagtesvin falder igen. Noteringen for uge 23 står på 11,40 kroner, og dermed falder noteringen med 30 øre.

Det globale marked for grisekød er fortsat præget af corona-krisen. Forbruget af kød er faldet i mange lande, fordi hoteller og restauranter har været lukket, og det har sendt enorme mængder af kød til særligt Kina de seneste måneder.

- Priserne i Kina er faldet markant siden påske, efterhånden som der kommer kød på markedet efter deres corona-krise, og derfor er det kinesiske marked på den korte bane ikke lige så interessant som tidligere i år. Lige nu har vi derfor mere fokus på andre markeder, hvor priserne for nuværende er bedre, men salget til Kina vil komme tilbage, og når det gør, så kan det meget vel være med stor kraft, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Bedring i Europa

Markedet i Europa er i klar bedring. Genåbningen i blandt andet Tyskland og Østrig har løftet aktivitetsniveauet, men der er stadig et rigeligt udbud af kød på tværs af Europa.

- Det ser meget bedre ud i Tyskland nu end for et par uger siden, hvor forbruget er løftet af godt vejr, og der er god afsætning af produkter til grillen. For vores vedkommende mangler vi fortsat at se en bedring på vores store markeder som Storbritannien og Italien, men vi holder snuden i sporet og jagter de muligheder, der er i markedet, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er det i øjeblikket særligt Japan, der trækker mest.    

Er det tid til låneomlægning, og benytter du virksomhedsordningen?

Der er risiko for, at du etablerer en såkaldt sikkerhedsstillelse, hvis du omlægger et lån, der har sikkerhed i virksomhedens aktiver, og lånet er placeret uden for virksomhedsordningen i dit regnskab, vurderer skattespecialist i SLF, Lone Hauge.

Årsmøde med markvandring og et kig i kemiskabet

Med respekt for og under hensyntagen til Corona-situationen blev årsmødet i Deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjord flyttet ud, og blev afholdt i maskinhuset hos udvalgsmedlem Povl Lund i Lødderup på Mors med gode indlæg og god spørgelyst og debat.

Økologien blomstrer, og væksten fortsætter

Fremtiden ser lys ud for produktion og forbrug af dansk økologi, og samtidig kommer der for alvor skub i eksporten de kommende år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.

Semler Agro klar med nyt banebrydende udlejningskoncept

Som de første i Danmark tilbyder Semler Agro sæsonleje af nye landbrugsmaskiner på halvårsbasis. Det nye udlejningskoncept skal hjælpe de danske landmænd med at levere bedst muligt i takt med markedets omskiftelige behov og i perioder med spidsbelastning.

Rotation i ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen

Pr. 1 juli trådte Christian Petersen ind i ejerkredsen af virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær.

Tysk lovgivning kan ramme dansk eksport

Tyskland har fredag vedtaget en række forslag til nye lovkrav for sohold. Seges Svineproduktion og Landbrug & Fødevarer meddeler, at de nye regler forventes at få betydning for danske soholdere.

- Vi får fjernet vores værdier uden kompensation

Langelandsk mælkeproducent ramt af urimelig lovgivning med ammoniakkrav ved modernisering af bedriften.

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Uændret notering for Nord-West

I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

Mekanisk alternativ kan løse kartoffeludfordringer

Mekaniske kartoffelaftoppere fra hollandske Baselier kan klare den udfordring, som kartoffelavlere har, efter udfasningen af Reglone til nedvisning.
Side 1 af 1872 (37428 artikler)Prev1234567187018711872Next