bannerPos

Faldende priser på kalve- og oksekødsmarkedet

Det er hårde tider for kreaturproducenterne, for prisen på oksekød er meget lave på grund af coronapandemien. Foto: Anne Louise Mikkelsen
27-10-2020 15:11

Markedet for okse- og kalvekød fik sværere betingelser i Europa i denne uge, da flere lande indførte meget skrappe restriktioner for at dæmpe smitten med corona.

Kampen mod coronapandemien har gjort, at eksporten af okse. og kalvekød ud af Danmark er gået ned på lavt blus, og derfor er fokus i endnu højere grad på de danske kunder.

- Det danske marked er vigtigt for os, og derfor er vi lige nu hjulpet af, at vi både har indgået handler, som rækker langt, og at vi har et godt forhold til vores danske kunder. Så grundlæggende kan vi ikke klage, selvom situationen er anspændt i hele Europa, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Det er især salget til detailhandlen, der er tale om. Både hakkekødet og øvrige detailprodukter fra Sdr. Felding er i god gænge, mens foodservice efter en kort opblomstring i efterårsferien igen er lagt ned.

Effekter

I Europa er markedet udfordret af meget strenge restriktioner fra myndighedernes side, og samtidig er nogle af kunderne også udfordret af sygdom.

- Italien er gået i de facto-lockdown, hvor alle restauranter lukker klokken 18, og forsamlingsforbuddet er på fire personer. Situationen er næsten den samme i Spanien, hvor de dog ikke går helt så hårdt til værks. Det gør, at de rygge, der normalt bliver solgt til distributører i Sydeuropa, ikke sælges i samme omfang. Samtidig er nogle af vores kunder i forædlingsindustrien påvirket af, at deres medarbejdere bliver smittede, og det gør, at de ikke køber varer ind i samme omfang, siger Henning Sønnichsen.    

Noteringerne for Dansk Kalv, kalve, ungtyre og kvier under 16 måneder er i denne uge faldet med 30 øre pr. kg. Det betyder eksempelvis, at prisen på kalve og kvier på 160 kg falder fra 20,25 kroner til 20,05 kroner pr. kg. 

hka

- Jeg har fuld tillid til Rigspolitichefen

Justitsminister Nick Hækkerup (S) ved ikke, hvordan Rigspolitiet forud for udarbejdelse af omstridt »actioncard« fik forståelsen af, at nødvendig lovhjemmel til at aflive mink uden for smittezoner »ville foreligge inden for kort tid«.

Tomme bygninger i fokus ved mink-møde

Der var flere spørgsmål end svar, da en række tidligere minkavlere var samlet til informationsmøde ved Sagro i Herning tirsdag aften. Her blev der blandt andet sat fokus på de bygninger, som nu står tomme.

Svinenoteringen stiger med 20 øre

Efter en måned med faldende notering på slagtesvin går det nu den anden vej. Danish Crown melder, at noteringen stiger med 20 øre til 9,50 kroner, mens noteringen på søer er uændret 4,80 kroner.

EuroTier afholdes digitalt til februar

På et digitalt pressemøde torsdag blev sløret løftet for, hvordan EuroTier skal afholdes fra 9. til 12. februar næste år.

Biogasanlæg opføres under protester

En række beboere i den lille by Kværs ved Gråsten har klaget over oprettelsen af et nyt biogasanlæg i byen. Trods påstand om opsættende virkning i en skrivelse til Planklagenævnet er det første spadestik til anlægget blevet taget.

- Det er helt urimeligt

Der er endnu ikke forhandlet en aftale på plads om erstatning for minkaflivninger, og det er begyndt at presse minkavlerne. Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, kalder situationen helt urimelig.

Jordbæravl på topplan

Systematik, forudseenhed samt fagligt højt niveau er udgangspunktet for at lykkes som jordbæravler. Ægteparret Jytte og Peder Mikkelsen fra Vestfyn har 25 års erfaring og høster gode udbytter.

Rigspolitiet kendte til manglede lovhjemmel før omstridte opkald til minkavlere

Rigspolitiet vidste godt, at der ikke var lovhjemmel til minkaflivningerne, før de foretog opkald til minkavlerne med instrukser.

Øget risiko for fugleinfluenza ved samhandel

Fødevarestyrelsen vurderer, at risikoen for smitte med højpatogen fugleinfluenza ved samhandel med fjerkræ er øget. Derfor vil styrelsen nu tjekke rengøringen og desinfektionen af fjerkræbiler, der bruges til at transportere fjerkræ.

Første land godkender salg af kød fra laboratorie

Singapore tillader nu som det første land i verden salg af kød dyrket i laboratorium.
Side 1 af 1989 (39765 artikler)Prev1234567198719881989Next