bannerPos

Rapsprisen rammer ny 2 årig prisrekord

Ugegraf: MATIF Rapsfrø i euro pr. ton Denne uges kraftige prisstigning for mineralolie smitter også af på den europæiske rapspris, der netop nu bryder nogle vigtige modstandsniveauer i opadgående retning. Det tegner derfor på en ny stor opadgående bevægelse for den europæiske rapspris frem mod sommerens høst næste år.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
17-09-2019 17:06
Med en oliepris der flyver i vejret finder den europæiske rapspris åbenbart den inspiration, der manglede for at rapsprisen kunne bryde for alvor i opadgående retning. Med det aktuelle opadgående prisbrud, har rapsprisen nu et stort opadgående potentiale og jeg anbefaler derfor stadig at du afventer salg af rapsfrø.

I sidste uge skrev jeg om den europiske rapspris, der efterhånden var ved at nærme sig nogle afgørende prisniveauer i opadgående retning. Med den aktuelle prisstigning vi lige nu oplever i olieprisen, kan rapsfrø igen gå hen og blive lukrativt til produktion af bio-diesel. Især hvis det skulle vise sig, at den tilspidsede situation i Mellemøsten tager til, ovenpå weekendens droneangreb mod Saudi Arabiens store olieanlæg.

I forv

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next