bannerPos

Rapsprisen rammer ny 2 årig prisrekord

Ugegraf: MATIF Rapsfrø i euro pr. ton Denne uges kraftige prisstigning for mineralolie smitter også af på den europæiske rapspris, der netop nu bryder nogle vigtige modstandsniveauer i opadgående retning. Det tegner derfor på en ny stor opadgående bevægelse for den europæiske rapspris frem mod sommerens høst næste år.

Peter Arendt

Markedsanalytiker minAgro.dk
17-09-2019 17:06
Med en oliepris der flyver i vejret finder den europæiske rapspris åbenbart den inspiration, der manglede for at rapsprisen kunne bryde for alvor i opadgående retning. Med det aktuelle opadgående prisbrud, har rapsprisen nu et stort opadgående potentiale og jeg anbefaler derfor stadig at du afventer salg af rapsfrø.

I sidste uge skrev jeg om den europiske rapspris, der efterhånden var ved at nærme sig nogle afgørende prisniveauer i opadgående retning. Med den aktuelle prisstigning vi lige nu oplever i olieprisen, kan rapsfrø igen gå hen og blive lukrativt til produktion af bio-diesel. Især hvis det skulle vise sig, at den tilspidsede situation i Mellemøsten tager til, ovenpå weekendens droneangreb mod Saudi Arabiens store olieanlæg.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Danish Crowns salg af Tulip Ltd helt på plads

Danish Crowns salg af britiske Tulip Ltd til det Nasdaq-noterede amerikanske selskab Pilgrim’s Pride Corporation er nu gennemført.

Aarhus-rektor ser ikke noget problem i Markagers alternative kvælstoftal

Rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen forsvarer professor Stiig Markagers ret til at ytre sig om udviklingen i kvælstofudledningen. Novana-rapporten er dog universitetets rådgivning til ministeriet, slår han fast.

Hvordan en bustur i 1993 førte til et landbrug med 2.500 ansatte

Tom Axelgaard var egentlig en jysk mælkeproducent, der sidst i 1980’erne så noget helt forkert i EU’s begyndende kvotepolitik. Men så åbnede Østeuropa sig pludselig.

Jagtrejsen er en stor risiko

Skyder du et vildsvin i udlandet, som er smittet med afrikansk svinepest, kan sygdommen overleve i kødet eller sætte sig på dit tøj, fodtøj, udstyr og hænder.

Markager bruges lystigt af medierne

Mindst 11 gange siden landbrugspakken blev vedtaget har professor Stiig Markager som eneste repræsentant for Aarhus Universitet deltaget i tv-indslag i enten TV-Avisen, TV2 Nyhederne eller Deadline for at tale om kvælstof.

Fleksibel BRSV-vaccine godkendt

Det Europæiske Lægemiddelagentur har godkendt den eneste BRSV-vaccine, der både kan gives ved forstøvning og injektion.
Side 1 af 1661 (33212 artikler)Prev1234567165916601661Next