bannerPos

Svinemarkeder: Prispresset aftager

Foto: Colourbox
04-08-2020 12:55

Det europæiske slagtesvinemarked fortsætter med at stabilisere sig. De fleste noteringer er uændrede, og der ses endda mindre prisstigninger i nogle lande. Presset på EU-markedet på grund af begrænsningerne i slagtekapaciteten hos Tönnies i Rheda-Wiedenbrück ser ud til at aftage. Det skriver Danske Svineproducenter i en kommentar.

Efter at slagtesituationen i Tyskland i flere uger har givet et prispres, bliver situationen efterhånden mere og mere afslappet. Ganske vist er det fortsat vanskeligt at afsætte slagteklare grise i regionen rundt omkring Rheda-Wiedenbrück, men den forsigtige genoptagelse af slagte- og opskæringsaktiviteterne fører til, at trykket kun smitter i meget begrænset omfang til andre regioner. Den uændrede tyske notering fungerer som pejlemærke for mange lande. For eksempel rapporteres der om stabile priser fra Frankrig, Østrig, Danmark og Spanien.

Spanierne rapporterer i øjeblikket om et meget lavt udbud, fortsat faldende slagtevægt og god afsætning til Kina. Imidlertid forhindres en stigning i den spanske notering af billigere kødtilbud fra Holland. I forbindelse med den forbedrede slagtesituation i Tyskland og en stigende indenlandsk efterspørgsel hjælper dette den hollandske pris med deres lille stigning på 1 cent. Også i andre lande rapporteres der om en stigende efterspørgsel.

I Belgien er der tale om både højere indenlandsk efterspørgsel og bedre eksportmuligheder for svinekød til Østeuropa, hvilket resulterer i, at den belgiske notering stiger med 2 cent. Også i Italien afspejles den stigende efterspørgsel i stigende priser. I løbet af de seneste otte uger er den italienske notering kontinuerligt steget fra lavpunktet på 1,18 euro til nu 1,50 euro.

hka

Øko-drift deler bornholmske politikere

Forleden var der uenighed mellem højre og venstre i kommunalbestyrelsen på Bornholm om, hvorvidt regionskommunen skal støtte opkøb at landbrug til øko-omlægning.

Vi har brug for et grønt landbrug

Forud for efterårets forhandlinger om grøn skattereform lyder det her fra to af Venstres ordførere, at partiet går ind for en co2-afgift. Det må dog ikke betyde, at der bliver sendt arbejdspladser ud af landet.

Arla forventer britiske prisstigninger ved hårdt brexit

Det britiske marked var lukrativt for Arla i årets første halvår. Men med 100 dage tilbage af den midlertidige overgangsordning, stiger nervøsiteten nu hos Peter Giørtz-Carlsen, der er chef for Arla Europa. Det skriver Fødevarewatch.

Min oplevelse med påstået overgødskning på grund af konsulentfejl

I weekenden skrev Effektivt Landbrug om en landmand, der i retten var blevet frikendt for overgødskning efter, at hans konsulent havde begået en fejl i gødningsretten. Det fik Jørgen Mose Hansen til at huske på sin egen sag, som han fortæller om her.
Side 1 af 1926 (38516 artikler)Prev1234567192419251926Next