bannerPos

Olieprisen er hårdt ramt

Ugegraf: Brent olie i USD pr. Olieprisen presses tilbage mod 50 dollar, som en konsekvens af coronavirus og store kursfald på aktiemarkedet.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
26-02-2020 23:15
Olieprisen er sat under pres i sympati med det store kursfald vi i denne uge har oplevet på aktiemarkedet. Selvom olieprisen i forvejen er lav, så vil en fortsat nedtur på aktiemarkedet frembringe en afmatning i efterspørgslen efter olie og presse olieprisen yderligere.

De olieproducerende lande i OPEC kæmper sammen med Rusland en gæv kamp for at får olieprisen tilbage over 60 dollar – et prisniveau der er afgørende for om det er økonomisk fordelagtigt at producere olie. Men kampen virker lige nu til at være forgæves. I stedet falder olieprisen nu tilbage mod lavpunktet fra starten af 2019 ved 50 dollar pr. tønde. En pris som de olieproducerende lande ikke kan bruge til noget.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.

Det rette silovalg sikrer bedriftens korn og foderstoffer

Optimal opbevaring af råvarer kræver planlægning og rigtigt valg af silo-leverandør, lyder det fra branchemand.
Side 1 af 1806 (36117 artikler)Prev1234567180418051806Next