bannerPos

Danish Crown: Markedet ude af balance

Foto: Colourbox
20-02-2020 13:16

Efter en lang periode med et positivt marked og en stærk bred efterspørgsel er det nu en række ubekendte, der fylder mest på det europæiske marked for fersk grisekød, lyder det i en markedskommentar fra Danish Crown Pork.

- Der er intet, der lige nu peger i retning af prisfald, men omvendt er det småt med impulser, der kan drive priserne i vejret. Kort fortalt er efterspørgslen jævn, men heller ikke mere, fortæller Lars Albertsen, der er global markedsdirektør i Danish Crown Pork.

I det øvrige Nordeuropa stiger noteringerne, men det bunder først og fremmest i en mangel på slagteklare grise. I Tyskland blev der i 2019 slagtet 1,8 mio. færre grise, end året før, og i sidste uge var den samlede slagtning i Tyskland under 900.000 grise, hvilket er lavt i et land, der i en årrække lå omkring en million slagtede grise om ugen.

- Det er ikke første gang, vi ser den her ubalance i Tyskland, hvor slagteriernes kapacitet er markant større end antallet af slagteklare grise. Konkret er vi selv gået ned i slagtning på vores tyske slagteri, fordi der simpelthen ikke grise nok til at fylde slagteriet. Det har de tyske landmænd helt naturligt brugt til at presse prisen på grisene op, men det er ikke stigninger, som kan presses videre ud til kunderne i det nuværende marked, siger Lars Albertsen.

I Europa er de relativt høje priser på grisekød med til at lægge en dæmper på efterspørgslen. Samtidig gør det omfattende udbrud af corona-virussen, at der ikke er samme fart på eksporten til Kina som for en måned siden, så udbuddet af fersk kød i Europa er steget.

- Salgsmæssigt ser det okay ud. Vi har en pæn ordrebeholdning, men på den del af vores varer, vi omsætter på korte kontrakter, er det meget svært at komme igennem med de prisstigninger, som de markante stigninger i den tyske notering ellers kalder på. Med andre ord er markedet ude af balance, og det giver en vis usikkerhed, som først forsvinder, når vi igen ser et løft i efterspørgslen, siger Lars Albertsen.

aldo

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.

Det rette silovalg sikrer bedriftens korn og foderstoffer

Optimal opbevaring af råvarer kræver planlægning og rigtigt valg af silo-leverandør, lyder det fra branchemand.
Side 1 af 1806 (36117 artikler)Prev1234567180418051806Next