bannerPos

Majs bliver dyrere i Europa

Peter Arendt

12-08-2019 15:49
Den historisk varme sommer i Frankrig, ser ud til at få store konsekvenser for årets franske majsproduktion. For sjette uge i træk nedgraderes den franske majskvalitet og man frygter for at efterårets majsudbytter bliver svært skuffende.

Den franske hvedehøst tyder på at blive god i år, til trods for den meget varme og tørre sommer, som landet har oplevet især i løbet af juli måned. Derimod ser det knap så godt ud for den franske majs. Her har sommerens hedebølge fået store konsekvenser for kvaliteten. Således bliver den franske majskvalitet nu atter nedskrevet for sjette uge i træk.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Ingen yderligere stramninger til landbrugets brug af sprøjtemidler lige om hjørnet

Den nye miljøminister Lea Wermelin (S) vil afvente undersøgelser, før hun eventuelt vil sætte gang i yderligere stramninger for landbrugets brug af sprøjtemidler. Dermed er forbud mod sprøjtning på §3-arealer også foreløbigt udskudt.

Lad markskydning fortsætte

Skydning af avlsdyr på marken skal nedbringes. Den praksis skulle hindre, at udegående dyr blev stressede af transport op til slagtning, og det bør kunne fortsætte, mener Erling Bonnesen, der har stillet to spørgsmål til fødevareministeren.

Fint udbytte i mosejorden

Onsdag eftermiddag kunne Jan Nørgaard endelig køre mejetærskeren ud i maltbyggen ved Store Vildmose i Vendsyssel. Nu køres der på højtryk, så alle afgrøder forhåbentlig er i hus inden onsdag i næste uge, hvor der igen er lovet regn.
Side 1 af 1611 (32209 artikler)Prev1234567160916101611Next