bannerPos

Kommer det snart bag på nogen? Noteringen fortsætter op i Europa

Høj efterspørgsel og mangel på levendekroppe får igen svinenoteringerne til at stige rundt i Europa.

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
25-02-2020 14:09
Det europæiske slagtesvinemarked fortsætter i denne slagteuge med at stige, og størstedelen af noteringerne fortsætter den varslede stigning, oplyser Danske Svineproducenter.

Årsagen til stigningerne, som ligger på omkring 5 cent i Tyskland, Holland, Belgien og Østrig, er den knappe forsyning på levendemarkedet i alle landene, lyder det Danske Svineproducenter.

Den ledende tyske notering er ifølge forlydender en vigtig faktor i den aktuelle prisudvikling på det europæiske slagtesvinemarked. Som følge af den faldende svinebestand, som vi har set i årevis i Tyskland, er slagteriernes konkurrence om råvaren stor. Ifølge spanske forlydender har tyske udbydere på det europæiske kødmarked parallelt hermed afgivet temmelig gode tilbud på grund af skrækken for et udbrud af afrikansk svinepest.

I Spanien og Frankrig ses noget mere moderate noteringsstigninger. Storbritannien viser et lille plus på kun 2 cent.

Generelt nærmer noteringerne sig igen hinanden på grund af de seneste stigninger, og spredningen mindskes. Den danske notering fortsætter på uændret niveau men ligger alligevel uanfægtet i spidsen af gruppen af de fem EU-lande med flest svin.

Forfordeler »fair« slagterier

Markedsinteressenter fra de forskellige lande kigger fortsat på det uensartede billede af slagtesvine- og kødmarkedet. Fra forskellige kilder hedder det, at impulserne på det europæiske hjemmemarked inden for kødhandlen lader vente på sig, og at asieneksporten er stadig svagere.

Den seneste USDA-rapport (National Agricultural Statistics Service) forventer et yderligere fald i den kinesiske svineproduktion på 80 millioner dyr i forhold til 2019, og svinekødseksportørerne verden over står helt klar i starthullerne.

Det tyske slagtesvinemarked bevarer sin optimisme i ugens begyndelse.

»Udbuddet af slagteklare svin er knapt, og der er rift om grisene. Situationen er optimal til ved leveringerne at forfordele slagterier, som agerer på en fair måde, og til at straffe en unfair handelspraksis - stikordet er huspriser - fra fortiden«, lyder det fra Danske Svineproducenter.

 

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.

Det rette silovalg sikrer bedriftens korn og foderstoffer

Optimal opbevaring af råvarer kræver planlægning og rigtigt valg af silo-leverandør, lyder det fra branchemand.
Side 1 af 1806 (36117 artikler)Prev1234567180418051806Next