bannerPos

Hvedeproduktionen skuffer på den anden side af kloden

Dagsgraf: MATIF Hvede i euro pr. ton Hvedeprisen i Europa ser ud til at lukke ugen i et pænt plus for første gang siden maj måned. Det kunne tyde på at hvedeprisen er ved at være færdig med at falde efter et godt europæisk produktionsår

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
10-09-2019 17:29
Hvedehøsten i Europa viste sig at blive rigtig god i år. Men kigger vi ud i den store verden, så er der andre steder på kloden, hvor det ser knap så godt ud med årets hvedeproduktion. Blandt andet nedskrives den australske hvedeproduktion nu med 10 procent.

Hvedehøsten i Europa er ved at være et overstået kapitel og det viste sig at blive et godt produktionsår hos de største hvedeproducerende lande i Europa. Det er derfor den naturlige forklaring på, hvorfor hvedeprisen er rykket kraftigt ned i Europa hen over 2019 i sin helhed. Men vi befinder os i et globalt hvedemarked og andre steder ude i den store verden, ser det knap så godt ud med årets hvedeproduktion, hvilket kan være lige præc

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nye EU-regler af påhængskøretøjer

Færdselsstyrelsens udmelding om, at nye EU-regler for påhængskøretøjer skal implementeres 1. september 2020, skaber problemer for maskinfabrikanterne. Branchefællesskabet om Færdsel arbejder nu på en længere frist.

FRDK inviterer til generalforsamling og fagdag

Engelske Clive Bailye er hovedindlægsholder, når FRDK afholder generalforsamling og efterfølgende fagdag på Fyn.

Styrk dine lederkompetencer

I foråret og efteråret 2020 afholder Seges kurser for driftsledere i svineproduktionen på dansk og engelsk.

Vanopslagh og Bonnesen taler til BL-møde

Bæredygtigt Landbrug forventer stort rykind til generalforsamling i næste uge, hvor Venstre og Liberal Alliance står for de politiske taler.

Digitale muligheder og øget rådgivning giver bedre bundlinje hos landmænd

Ny analyse viser, at 19 landmænd, der var de første til at teste Seges’ digitale økonomistyringsprogram Dashboard, har oplevet markante forbedringer af deres økonomi.

Hyld landbruget for at optimere biomassen

Planteavlerne bør ikke finde sig i, at energisektoren render med hele gevinsten i klimaregnskabet, siger Søren Ilsøe, konsulent i Agrovi.

Nyt notat beskriver oprindelsen af PRRS-varianten hos Hatting

Seges Svineproduktion beskriver i et nyt notat den nye variant af PRRS1 og resultatet af de undersøgelser der er gennemført for at sporer oprindelsen af virusset der smittede Hattings ornestation ved Horsens.
Side 1 af 1773 (35455 artikler)Prev1234567177117721773Next