bannerPos

Hvedeproduktionen skuffer på den anden side af kloden

Dagsgraf: MATIF Hvede i euro pr. ton Hvedeprisen i Europa ser ud til at lukke ugen i et pænt plus for første gang siden maj måned. Det kunne tyde på at hvedeprisen er ved at være færdig med at falde efter et godt europæisk produktionsår

Peter Arendt

10-09-2019 17:29
Hvedehøsten i Europa viste sig at blive rigtig god i år. Men kigger vi ud i den store verden, så er der andre steder på kloden, hvor det ser knap så godt ud med årets hvedeproduktion. Blandt andet nedskrives den australske hvedeproduktion nu med 10 procent.

Hvedehøsten i Europa er ved at være et overstået kapitel og det viste sig at blive et godt produktionsår hos de største hvedeproducerende lande i Europa. Det er derfor den naturlige forklaring på, hvorfor hvedeprisen er rykket kraftigt ned i Europa hen over 2019 i sin helhed.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.

Regeringen nedsætter en særlig brexit-ministergruppe

Alt peger lige nu på, at Storbritannien forlader EU uden nogen aftale, hvilket især kommer til at ramme virksomhederne. Især fødevareeksporten er truet, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Sæt fokus på giftig mad og vand fremfor de ensidige kampagner mod rester af pesticider

Kølsters øl er mange tusinde gange mere giftigt for os end vores indtag af pesticidrester i dansk drikkevand. Kølsters krav om udfasning af syntetiske pesticider i Danmark skyldes ikke giftigheden, men den frygt for og had til pesticider, som Kølster, ØL og andre har spredt til danskere i årevis.

Ikke mere personfnidder – vis nu handling

De tåbelige regler i forhold til at få sået efterafgrøder må ændres, mener skribenten.
Side 1 af 1636 (32706 artikler)Prev1234567163416351636Next