bannerPos

Hvedehøsten sakker bagud i USA men kvaliteten er god

Dagsgraf: CBOT Sojabønner og Majs i US-cent pr. bushel Prisen for henholdsvis sojabønner og majs på afgrødebørsen i Chicago er sat under pres, efter nye tal, der viser at kvaliteten for de to afgrøder i USA er helt og aldeles i top.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
05-08-2020 21:10
Det går ikke helt som planlagt og forventet med at få høstet hvede i USA. Det viser en ny opgørelse, der kom ud mandag aften. Til gengæld er kvaliteten i for den amerikanske hvede i top og det er den også for majs og sojabønner.

De høster lige nu hvede i USA og nærmer sig efterhånden en afslutning på årets høst af vinterhvede. Men det går åbenbart ikke helt så godt med at få den resterende del af vinterhveden i hus, som det ellers var forventet. Det viser en ny opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium, der udkom mandag aften. Indtil videre har de amerikanske producenter af vinterhvede høstet på 85 procent af arealerne. Det var la

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next