bannerPos

Høsten går ikke for godt i USA

Dagsgraf: CBOT Majs i US-cent pr. bushel Majsprisen i USA er allerede opadgående. Med de seneste kvalitets og høstresultater fra det amerikanske landbrugsministerium, er der ikke noget der tyder på, at denne optur skal stoppe lige foreløbigt. Det gælder i øvrigt afgrødepriserne over en bred kam i hele verden.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
08-10-2019 17:02
Her hjemme er høsten af de primære afgrøder for længst overstået. Det er den ikke i USA og her går det ikke ligefrem efter planen. Både høst og kvalitet halter gevaldigt efter det normale og det kan gå hen og gavne afgrødepriserne også her hjemme i en positiv retning, i lang tid fremover.

Det går ikke så godt som forventet med at høste afgrøder i USA. Samtidig er kvaliteten af de amerikanske afgrøder heller ikke for god. Det kan være lige præcis den cocktail, der kan få afgrødepriserne op igen, efter et ellers prissvagt år for især kornpriserne. Høsten her på vores egne breddegrader er for længst slut. Hvor vi i Europa fik en nærmest fremragende hvedeproduktion i år og høst

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next