bannerPos

Forudser normal svensk høst

Der er udsigt til en større svensk havrehøst i år.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
13-07-2020 10:55
Svenske Lantmännen forudser, at den svenske korn- og oliefrøhøst i år bliver på 6,1 millioner tons, hvilket er på et normalt leje.

Lantmännens prognose for den årlige høst af korn, oliefrøafgrøder og bælgfrugter tegner til at blive på 6,1 millioner tons, hvilket er lavere end sidste års rekordhøst, men lidt over det femårige gennemsnit.

- Vi forventer en god høst i Sverige i år, både hvad angår volumen og kvalitet, selvom der vil være regionale forskelle. Vi har et stort ansvar for at håndtere høsten på den bedste måde, siger Mikael Jeppsson, leder af kornenheden i Lantmännen.

- Lantmännen har masser af kapacitet til at modtage, tørre og opbevare korn og er godt forberedt til at tage ansvaret for dette års høst på en sikker måde på trods af den igangværende koronaviruspandemi, siger han.

Forholdene har varieret i forskellige dele af landet, især i forhold til nedbør. I de sydlige dele af Sverige forventes høsten at være af normal størrelse eller lidt under. Længere nord og især omkring Mälardalen forventes en større høst.

Havre-, rug- og hvede-baserede produkter som havregrød, mel og pasta er mere efterspurgte i butikkerne, mens efterspørgslen efter byg er faldet. Aflyste begivenheder og lukkede restauranter har ført til et fald i ølforbruget rundt om i verden.

- Havre har vigtige sundhedsmæssige fordele og er en vigtig afgrøde for det svenske landbrug. Sverige har meget gode betingelser for dyrkning af havre, og der er stor global interesse for svenske havre takket være deres høje kvalitet, siger Mikael Jeppsson.

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next