bannerPos

Flotte eksporttal for majs og sojabønner

CBOT-majs i US-cent pr. bushel Prisen for majs i USA og afgrøder generelt set må forventes at fortsætte det opadgående momentum godt ind i 2021, på baggrund af en eskalerende købsinteresse på det globale eksportmarked.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
20-11-2020 21:10
Eksporten af sojabønner og majs ud af USA fortsætter, ifølge en ny opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium med at overraske markedet. Igen er det Kina, der er forklaringen.

Den seneste opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium over eksporten med afgrøder ud af USA overrasker endnu en gang i forhold til markedets forventninger.

Opgørelsen, der blev offentliggjort torsdag aften, viste således, at Kina fortsætter deres aggressive købsprogram af især majs og sojabønner.

Ifølge det amerikanske landbrugsministerium blev der i ugen, der sluttede den 12 november, eksporteret knap 1,1 million tons majs ud af USA. Det var næsten det dobbelte af, hvad der var forventet eksporteret i markedet.

Momentum

Eksporten med sojabønner tog også markedet på sengen. Således blev der ifølge det amerikanske landbrugsministerium eksporteret næsten 1,4 millioner tons sojabønner ud af USA, hvilket dermed også langt overgik markedets forventninger, der lå i området omkring en eksport på 800 tusinde tons.

De ugentlige eksporttal fra det amerikanske landbrugsministerium kan bruges som en retvisende indikator for, hvordan det generelt ser ud med efterspørgslen efter afgrøder ude på verdensmarkedet.

Med de seneste tal har vi atter fået bekræftet, at Kina fortsætter deres aggressive købsprogram af afgrøder, hvilket er et signal om, at afgrødepriserne vil fastholde det igangværende opadgående momentum godt ind i 2021.

Russiske afgrøder befinder sig i en elendig tilstand

Kvaliteten af de russiske vinterafgrøder er ikke alt for god. Ligesom Australien er Rusland en af verdens største spillere på eksportmarkedet for hvede, og det er netop den elendige tilstand for de russiske hvedeafgrøder, der forklarer, hvorfor hvedeprisen og afgrødepriser som sådan holder sig godt oppe, til trods for de gode perspektiver for den australske hvedeproduktion.

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39754 artikler)Prev1234567198619871988Next