bannerPos

Canada står overfor en rekordstor afgrødehøst i år

Dagsgraf: MATIF-hvede versus rapsfrø i euro pr. ton Prisen for rapsfrø holder sig forholdsvis pænt oppe set i forhold til det pres, der har været på prisen for møllehvede på MATIF de seneste uger. Dog burde både hvede og rapsprisen isoleret set ligge højere placeret på grund af den skuffende høst, vi står over for i år på europæisk plan. Problemet er blot, at afgrødeproduktionen på globalt plan forventes at slå nye rekorder i 2020.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
06-08-2020 21:22
Canada, der er en af verdens største eksportører af hvede, forventes at få en rekordstor hvedehøst i år. Ligeledes ser det ud til, at den canadiske produktion af Canola vil overgå sidste års resultater.

De canadiske landmænd er ved at gøre sig klar til at høste det, der efter sigende skulle blive en historisk stor hvedeproduktion.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Øko-drift deler bornholmske politikere

Forleden var der uenighed mellem højre og venstre i kommunalbestyrelsen på Bornholm om, hvorvidt regionskommunen skal støtte opkøb at landbrug til øko-omlægning.

Vi har brug for et grønt landbrug

Forud for efterårets forhandlinger om grøn skattereform lyder det her fra to af Venstres ordførere, at partiet går ind for en co2-afgift. Det må dog ikke betyde, at der bliver sendt arbejdspladser ud af landet.

Arla forventer britiske prisstigninger ved hårdt brexit

Det britiske marked var lukrativt for Arla i årets første halvår. Men med 100 dage tilbage af den midlertidige overgangsordning, stiger nervøsiteten nu hos Peter Giørtz-Carlsen, der er chef for Arla Europa. Det skriver Fødevarewatch.

Min oplevelse med påstået overgødskning på grund af konsulentfejl

I weekenden skrev Effektivt Landbrug om en landmand, der i retten var blevet frikendt for overgødskning efter, at hans konsulent havde begået en fejl i gødningsretten. Det fik Jørgen Mose Hansen til at huske på sin egen sag, som han fortæller om her.
Side 1 af 1926 (38516 artikler)Prev1234567192419251926Next