bannerPos

Aktiemarkedet knækker

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
30-07-2020 21:13
Hen over de seneste fem måneder har aktiemarkedet stort set vundet det tilbage i kursværdi, der blev tabt hen over coronakrisens begyndelse. Men er festen ved at ebbe ud igen, og er realiteterne ved at gå op for investorerne?

Vi har allerede set en guldpris stryge mod himlen for at slå nye historiske rekorder. Det er en stor inikator for, at frygten for et kollaps på de finansielle markeder stadig er til stede.

Men vi kan endnu ikke se den frygt på aktiemarkedet, og i blandt andet det tyske DAX30-index, der fortsat ligger tæt på de kursrekorder, der gjorde sig gældende tilbage i februar måned. Og så alligevel. For vi har kunnet konstatere, at opturen i det tyske aktieindex har været aftagende hen over de seneste uger.

Der er utvivlsomt et hav af sælgere på aktiemarkedet omkring det nuværende høje kursleje. Det er der en naturlig og psykologisk forklaring på. De investorer, der var med på nedturen, da coronakrisen satte ind i slutningen af februar og starten af marts, er stort set tilbage i nul nu.

Men undervejs har de haft store kurstab, og mange vil derfor være tilfredse med at komme ud ved de kursniveauer, som gjorde sig gældende inden krisen indtraf. Lige præcis af denne grund er der mange aktiesælgere omkring de kurstoppe, der blev skabt på blandt andet det ledende tyske og europæiske aktieindex, DAX30, ved årets begyndelse.

Vær påpasselig

DAX30 og aktiemarkedet generelt vil derfor gå en meget nervøs periode i møde. Allerede nu er aktiemarkedet og DAX30 begyndt at rykke på sig i nedadgående retning. Investorerne er så at sige kommet i tvivl om, hvorvidt det kan passe, at de store indeks vitterligt kan gå i nye rekorder fra før coronakrisen.

Det er et kendt fænomen, at der efter en fest på aktiemarkedet, som den vi har oplevet hen over de seneste fem måneder, vil indfinde sig en tvivl blandt investorerne, der potentielt kan vende over til decideret panik.

Derfor bliver det et par afgørende dage og måske uger, vi vil gå i møde på aktiemarkedet. Af samme grund anbefaler jeg, at du lige nu er påpasselig med at investere i aktier. Ikke mindst når vi samtidig kan konstatere, at guldprisen er i kraftig optur og nu har brudt med gamle rekorder fra 2011.

Prioriter fosfor til majsen

Demonstrationsforsøg syd for Viborg trak godt 250 interesserede, da Velas torsdag afholdt Majstræf på Over Tolstrupsgaards arealer. Der var fokus på fosfor og intelligent brug af både handelsgødning og gylle.

Nye hytter giver mere tid til kalvene

Arnes Smedie udvikler og producerer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.
Side 1 af 1925 (38482 artikler)Prev1234567192319241925Next