bannerPos

Afrikansk svinepest rammer Korea

Ugegraf: CME Svinekød i US-cent pr. pund Prisen for svinekød i USA forventes at vende sommerens fald i løbet de kommende uger for at gå ind i en ny optur. Dette vil kunne give fornyet styrke til svinepriserne også her hjemme.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
18-09-2019 16:45
Den afrikanske svinepest har nu udviklet sig fra Kina og hen over Asien. Senest har de i denne uge konstateret den frygtede sygdom hos to besætninger i Sydkorea. Samtidig forventer man, at Kina som en konsekvens af den afrikanske svinepest, inden for de kommende uger vil påbegynde et stort opkøbsprogram af svinekød på verdensmarkedet, hvilket indikerer at svinepriserne snart kan stige igen.

Den afrikanske svinepest, der for første gang blev konstateret i Kina tilbage i august måned sidste år, har nu bredt sig hen over store dele af Asien. Længe har vi vist at der også var konstateret svinepest i store dele af Vietnam. Nu er den frygtede svinesygdom, der dog ikke er farlig for mennesker, også netop blevet konstateret i den del af Sydkorea, der ligger op til grænsen mod Nordkorea.

Således er der for første gang i denne uge

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next