bannerPos

Afrikansk svinepest rammer Korea

Ugegraf: CME Svinekød i US-cent pr. pund Prisen for svinekød i USA forventes at vende sommerens fald i løbet de kommende uger for at gå ind i en ny optur. Dette vil kunne give fornyet styrke til svinepriserne også her hjemme.

Peter Arendt

Markedsanalytiker minAgro.dk
18-09-2019 16:45
Den afrikanske svinepest har nu udviklet sig fra Kina og hen over Asien. Senest har de i denne uge konstateret den frygtede sygdom hos to besætninger i Sydkorea. Samtidig forventer man, at Kina som en konsekvens af den afrikanske svinepest, inden for de kommende uger vil påbegynde et stort opkøbsprogram af svinekød på verdensmarkedet, hvilket indikerer at svinepriserne snart kan stige igen.

Den afrikanske svinepest, der for første gang blev konstateret i Kina tilbage i august måned sidste år, har nu bredt sig hen over store dele af Asien. Længe har vi vist at der også var konstateret svinepest i store dele af Vietnam. Nu er den frygtede svinesygdom, der dog ikke er farlig for mennesker, også netop blevet konstateret i den del af Sydkorea, der ligger op til grænsen mod Nordkorea.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Danish Crowns salg af Tulip Ltd helt på plads

Danish Crowns salg af britiske Tulip Ltd til det Nasdaq-noterede amerikanske selskab Pilgrim’s Pride Corporation er nu gennemført.

Aarhus-rektor ser ikke noget problem i Markagers alternative kvælstoftal

Rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen forsvarer professor Stiig Markagers ret til at ytre sig om udviklingen i kvælstofudledningen. Novana-rapporten er dog universitetets rådgivning til ministeriet, slår han fast.

Hvordan en bustur i 1993 førte til et landbrug med 2.500 ansatte

Tom Axelgaard var egentlig en jysk mælkeproducent, der sidst i 1980’erne så noget helt forkert i EU’s begyndende kvotepolitik. Men så åbnede Østeuropa sig pludselig.

Jagtrejsen er en stor risiko

Skyder du et vildsvin i udlandet, som er smittet med afrikansk svinepest, kan sygdommen overleve i kødet eller sætte sig på dit tøj, fodtøj, udstyr og hænder.

Markager bruges lystigt af medierne

Mindst 11 gange siden landbrugspakken blev vedtaget har professor Stiig Markager som eneste repræsentant for Aarhus Universitet deltaget i tv-indslag i enten TV-Avisen, TV2 Nyhederne eller Deadline for at tale om kvælstof.

Fleksibel BRSV-vaccine godkendt

Det Europæiske Lægemiddelagentur har godkendt den eneste BRSV-vaccine, der både kan gives ved forstøvning og injektion.
Side 1 af 1661 (33212 artikler)Prev1234567165916601661Next