bannerPos

Sænker noteringen med 30 øre pr. kilo

- De kommende uger bliver specielt vanskelige grundet nedlukning i Frankrig samt delvis nedlukning i Tyskland fra næste uge, vurderer Himmerlandskød A/S.
30-10-2020 09:11

Markedet for okse- og kalvekød er blevet mere usikkert i kølvandet på den stigende coronaudbredelse i både ind- og udland, lyder meldingen fra en privat slagter.

Større usikkerhed i kølvandet på den stigende coronaudbredelse i både ind- og udland karakteriserer markedssituationen for okse- og kalvekød.

Derfor har Himmerlandskød A/S i denne uge nedsat noteringen med 30 øre pr. kg på alle kategorier.

- Handlen på hjemmemarkedet forløber trægt, dog med en stabil efterspørgsel på hakket kød og udskæringer til hverdagsretter. Salget af de dyrere produkter, såsom mørbrad og filet, til især Foodservice er igen hårdt ramt grundet aflysninger af arrangementer på ubestemt tid, lyder det i en markedsberetning fra den private slagter.

Vanskelige uger

Eksporten til Sydeuropa, specielt Spanien og Italien, er under pres på grund af de nye, strammere coronarestriktioner, hvor for eksempel restaurantsektoren i Italien skal lukke kl. 18 for at inddæmme smitten.

- De kommende uger bliver specielt vanskelige grundet nedlukning i Frankrig samt delvis nedlukning i Tyskland fra næste uge, hvilket vil presse afsætningen og priserne yderligere, vurderer Himmerlandskød.

Selskabet slagter i denne uge 2.550 dyr på fuldt udnyttede anlæg i Aalestrup, Hadsund og Kjellerup.

mip

- Jeg har fuld tillid til Rigspolitichefen

Justitsminister Nick Hækkerup (S) ved ikke, hvordan Rigspolitiet forud for udarbejdelse af omstridt »actioncard« fik forståelsen af, at nødvendig lovhjemmel til at aflive mink uden for smittezoner »ville foreligge inden for kort tid«.

Tomme bygninger i fokus ved mink-møde

Der var flere spørgsmål end svar, da en række tidligere minkavlere var samlet til informationsmøde ved Sagro i Herning tirsdag aften. Her blev der blandt andet sat fokus på de bygninger, som nu står tomme.

Svinenoteringen stiger med 20 øre

Efter en måned med faldende notering på slagtesvin går det nu den anden vej. Danish Crown melder, at noteringen stiger med 20 øre til 9,50 kroner, mens noteringen på søer er uændret 4,80 kroner.

EuroTier afholdes digitalt til februar

På et digitalt pressemøde torsdag blev sløret løftet for, hvordan EuroTier skal afholdes fra 9. til 12. februar næste år.

Biogasanlæg opføres under protester

En række beboere i den lille by Kværs ved Gråsten har klaget over oprettelsen af et nyt biogasanlæg i byen. Trods påstand om opsættende virkning i en skrivelse til Planklagenævnet er det første spadestik til anlægget blevet taget.

- Det er helt urimeligt

Der er endnu ikke forhandlet en aftale på plads om erstatning for minkaflivninger, og det er begyndt at presse minkavlerne. Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, kalder situationen helt urimelig.

Jordbæravl på topplan

Systematik, forudseenhed samt fagligt højt niveau er udgangspunktet for at lykkes som jordbæravler. Ægteparret Jytte og Peder Mikkelsen fra Vestfyn har 25 års erfaring og høster gode udbytter.

Rigspolitiet kendte til manglede lovhjemmel før omstridte opkald til minkavlere

Rigspolitiet vidste godt, at der ikke var lovhjemmel til minkaflivningerne, før de foretog opkald til minkavlerne med instrukser.

Øget risiko for fugleinfluenza ved samhandel

Fødevarestyrelsen vurderer, at risikoen for smitte med højpatogen fugleinfluenza ved samhandel med fjerkræ er øget. Derfor vil styrelsen nu tjekke rengøringen og desinfektionen af fjerkræbiler, der bruges til at transportere fjerkræ.

Første land godkender salg af kød fra laboratorie

Singapore tillader nu som det første land i verden salg af kød dyrket i laboratorium.
Side 1 af 1989 (39765 artikler)Prev1234567198719881989Next