bannerPos

Kød i historisk fald

Verden spiser mindre og mindre kød, viser FN-tal.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
07-08-2020 21:35
Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Det går den forkerte vej med verdens kødforbrug, hvis man er kødproducent.

Meget tyder nemlig på, at den globale produktion falder to år i træk. Også forbruget af kød tegner til at falde til det laveste niveau siden 2000. Det viser en ny prognose i den halvårlige rapport »Food Outlook« fra FN’s fødevareorgan, FAO, skriver Fagmediet Økologisk.

FN-organet vurderer, at verdens totale kødproduktion målt på vægten af hele dyret vil falde med 1,7 procent i år i forhold til 2019. Forbruget ventes at falde med 2,8 procent pr. indbygger. Mediet Bloomberg Green konkluderer, at sker det, vil det være det laveste niveau i ni år og det største årlige fald siden 2000.

Konsekvenser af corona

Årsagerne menes ifølge FAO at være den afrikanske svinepest samt konsekvenserne fra Covid-19-udbruddet i form af faldende efterspørgsel fra professionelle køkkener, en strammere økonomi hos forbrugerne og flaskehalse i slagterileddet grundet nedlukninger og sygdom.

De tre største typer af kød - okse-, kyllinge- og svinekød - står for en markedsandel på cirka 85 procent, skriver Fagmediet Økologisk.

Øko-drift deler bornholmske politikere

Forleden var der uenighed mellem højre og venstre i kommunalbestyrelsen på Bornholm om, hvorvidt regionskommunen skal støtte opkøb at landbrug til øko-omlægning.

Vi har brug for et grønt landbrug

Forud for efterårets forhandlinger om grøn skattereform lyder det her fra to af Venstres ordførere, at partiet går ind for en co2-afgift. Det må dog ikke betyde, at der bliver sendt arbejdspladser ud af landet.

Arla forventer britiske prisstigninger ved hårdt brexit

Det britiske marked var lukrativt for Arla i årets første halvår. Men med 100 dage tilbage af den midlertidige overgangsordning, stiger nervøsiteten nu hos Peter Giørtz-Carlsen, der er chef for Arla Europa. Det skriver Fødevarewatch.

Min oplevelse med påstået overgødskning på grund af konsulentfejl

I weekenden skrev Effektivt Landbrug om en landmand, der i retten var blevet frikendt for overgødskning efter, at hans konsulent havde begået en fejl i gødningsretten. Det fik Jørgen Mose Hansen til at huske på sin egen sag, som han fortæller om her.
Side 1 af 1926 (38516 artikler)Prev1234567192419251926Next