bannerPos

Arla-valgte: Bestyrelsen følger ikke selskabets vedtægter

Det skal være muligt for Arlas øverste myndighed, repræsentantskabet, at tjekke, om bestyrelsen overholder andelsprincipperne, mener Gregers Kristensen og Bent Lund, der er repræsentantskabsmedlemmer i Arla. Foto: Morten Ipsen

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
17-11-2020 04:06
Arlas repræsentantskab skal ifølge vedtægterne vedtage de overordnede retningslinjer for mælkeafregningen til andelshaverne. Men det er aldrig sket. Dermed har bestyrelsen ikke mandat til at lave specialmælk, siger to Arla-valgte. De efterlyser mere demokrati og gennemsigtighed i det store selskab.

Arlas bestyrelse har aldrig fået mandat til at vedtage specialmælk-koncepter og dertilhørende tillæg til andelshaverne, selvom det står i paragraf 8.1 i Arlas vedtægter, at det skal bestyrelsen have. Og når man stiller spørgsmål til det, så svares der uden om – eller også svares der slet ikke.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Russiske afgrøder befinder sig i en elendig tilstand

Kvaliteten af de russiske vinterafgrøder er ikke alt for god. Ligesom Australien er Rusland en af verdens største spillere på eksportmarkedet for hvede, og det er netop den elendige tilstand for de russiske hvedeafgrøder, der forklarer, hvorfor hvedeprisen og afgrødepriser som sådan holder sig godt oppe, til trods for de gode perspektiver for den australske hvedeproduktion.

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39754 artikler)Prev1234567198619871988Next