bannerPos

Virkeligheden kalder Mette

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
20-11-2020 21:03

LANDETS STATSMINISTER HAR beordret alle mink i Danmark aflivet. Med en forklaring om, at det sker for folkesundheden. Problemet er, at ordren er ulovlig. Mette Frederiksen stoppede ikke sin klare ordre, da hun opdagede sin ulovlige handling. Hun undskylder med henvisning til folkesundheden. Det er kernen i minkskandalen. Regeringschefen handlede ifølge alle juridiske kapaciteter i Danmark ulovligt. Og derfor bliver medierne ved med at spørge – til statsministerens åbenlyse irritation.

MOGENS JENSEN HAR taget sit eget ministerliv i sagen. Men det er statsministerens rolle, der er den centrale. Og lad os prøve at lege med tanken om, at en arbejder, vi kan jo kalde ham Arne, arbejdede på Bryggeriet Regeringen. Og at Arne sov i timen og drejede på et forkert håndtag, så der blev lukket gift ud. Og lad os sige, at Regeringens adm. direktør, vi kan kalde hende Mette, opdagede, at Arne var i gang med en ulovlighed. Ville Mette så stoppe Arne? Eller ville Mette trække sig tilbage til sit kontor, og sige: »Jeg har en klar forventning om, at når der opstår fejl, så retter man op på det som ansat under mig?

HVIS BRYGGERI-METTE var virkelig, ville Mette naturligvis dreje på håndtaget og stoppe Arne i ulovligheden i samme sekund, hun opdagede ulovligheden. Men lad os lege med den kætterske tanke, at Bryggeri-Mette ikke greb ind. Og at hun tørrede alt ansvar af på Arne. Hvad ville Arnes fagforening mon sige til sådan en arbejdsgiver? Og hvem mon ville blive stillet til ansvar for ulovligheden af miljøstyrelse, politi og domstole? Chefen selvfølgelig.

VIRKELIGHEDENS METTE FREDERIKSEN lever tilsyneladende ikke i virkeligheden. I hvert fald ikke virkeligheden på landet. Her er en ordre for eksempel en ordre. Ikke en opfordring. Så når en landmand siger til en ansat, at alle marker skal høstes, er det ikke en opfordring. Så høstes alle marker. Og når statens satellitter overvåger bondens jord ude i virkeligheden, og det viser sig, at en ansat pløjer 4 cm for tæt på en gravhøj, så falder statens straf prompte. Og chefen tager skraldet. Det er virkeligheden.

DER ER DERFOR ingen på landet, som begriber, hvorfor en åbenlys og indrømmet ulovlighed – dikteret af regeringschef Mette Frederiksen – ikke får konsekvenser for statsministeren. Det er ulogisk. Det er udemokratisk. Blandt andet derfor vil vi opleve massive protester rettet mod regeringen i Aarhus og København lørdag middag. Alle er enige i, at folkesundheden er dødvigtig. Opfattelsen er også, at særligt en statsminister skal vise lederskab og ikke kunne slippe afsted med at bryde landets love og tørre ulovligheden af på folk under sig uden at møde modstand.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.

Aflivede mink giver problemer ved Holstebro

En del af de mink, der er begravet i et område ved Holstebro, er for tæt på den nærliggende Boutrup Sø. Fødevarestyrelsen er i gang med løsninger.

Ikke autoriseret, men specialist

Traktormærkerne konsoliderer deres forhandlernet i større autoriserede forhandlere. Der findes imidlertid også enkelte store forhandlere, der står helt udenfor det autoriserede system.

Landmand kæmper for at få lov til reducere sine udledninger

Problemet med strandbeskyttelseslinjen, der blokerer for at kunne etablere minivådområder, blev mandag illustreret af Seges over for to folketingspolitikere på Lolland. Seges vil gerne have dispensation til at etablere minivådområderne inden for strandbeskyttelseslinjen.
Side 1 af 1981 (39620 artikler)Prev1234567197919801981Next