bannerPos

Den store udfordring er for få økologiske næringsstoffer

Effektivt Landbrug den 15. juli 2020.

AF: DEBATINDLÆG

06-08-2020 10:15
Hvad sker der med den økologiske næringsstofsituation, hvis endnu flere lægger om – samtidig med, at du som organistionsformand udskammer en som mig, der arbejder for at skaffe mine planter næringsstoffer nok?, skriver økologen Torben Tornvig Christense i en replik til et læserbrev fra Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Af Torben Tornvig Christensen, Tornvigvej 8, 7400 Herning

Kære Per Kølster

Problemet for økologernes mulighed for at gødske nok er ikke en let adgang til konventionel gylle, som du skriver i dit seneste indlæg. Udfordringen er, at der er for få økologiske næringsstoffer. Det ved du også godt.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next