bannerPos

Laura er årets elev 2020

Årets elev blev Laura Meier Lassen. Foto: Christian Carus

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
25-02-2020 14:15
Med høj musik, guldkonfetti og stående bifald fra kongressens 2.200 deltagere blev Laura Meier Lassen kåret til årets elev. En titel der blev uddelt for første gang i kongressens historie.

For første gang i Kvægkongressens historie skulle årets elev findes blandt 27 kandidater, der var indstillet af arbejdsgivere og landbrugsskolerne.

Tre nominerede blev klappet op på scenen til Tina Turner-sangen »Simply the best«, hvorefter der blev vist en lille film af de tre nominerede.

De nominerede var Anja Kock, elev hos Anita og Niels Erik Maegaard, Ringe, Laura Meier Lassen, elev hos Per Hougaard, Døstrup ved Hobro samt Michael G. Nielsen, elev ved Uwe Matzen, Løgumkloster.

Med guldkonfetti dalende ned fra oven vandt Laura Merier Lassen titlen.

Nye ideer

Under nomineringen lagde arbejdspladsen blandt andet stor vægt på Lauras store forståelse for produktionen, og at det var hende, som kom med ideer til en ombygning, ideer som de andre ikke havde tænkt på, og som i dag er blevet til et endeligt resultat.

Nordjyllands Landbrugsskole, hvor den nordjyske elev tager landmandsuddannelsen, fremhævede, at hun er teoretisk dygtig og formår at koble teori og praksis sammen.

- Vinderen er dygtig, en god medarbejder, udadvendt, ser muligheder og har en faglighed i top. Personen er ambitiøs og har en enorm viljestyrke, lød det fra juryens begrundelse.

Laura modtog et gavekort på 6.000 kroner samt en gokarttur for arbejdspladsen. På Andenpladsen kom Michael G. Nielsen, mens Anja Koch kom på tredjepladsen.

teba@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 55 15 87

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.

Det rette silovalg sikrer bedriftens korn og foderstoffer

Optimal opbevaring af råvarer kræver planlægning og rigtigt valg af silo-leverandør, lyder det fra branchemand.
Side 1 af 1806 (36117 artikler)Prev1234567180418051806Next