bannerPos

Velkommen til Kvægkongres 2020

På mandag og tirsdag er der Kvægkongres i Herning. Arkivfoto

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
23-02-2020 15:42
Mandag den 24. og tirsdag den 25. februar er der Kvægkongres i MCH Herning Kongrescenter. Et af årets temaer bliver klima.

Kvægbrugere, dyrlæger, rådgivere og andre af kvægbrugets følgeerhverv samles på mandag og tirsdag til Kvægkongres i Herning.

Traditionen tro skydes kongressen i gang klokken 10.00 med velkomst og beretning fra formand Christian Lund og sektordirektør Ida Storm. Herefter har hele salen mulighed for at stille spørgsmål eller komme med en kommentarer til de to på talerstolen.

Som noget helt nyt vil man i år kåre årets elev. Prisen er målrettet elever på landmandsuddannelsen og alle bedrifter og skoler, som udbyder landmandsuddannelsen, har haft mulighed for at indsende en kandidat.

Prismodtageren udnævnes i forbindelse med årsmødet mandag, og vinderen får en pengepræmie på 6.000 kroner samt en go-cart tur med hele arbejdspladsen. Sådan en tur kan 2. og 3. pladsen også glæde sig til, foruden en pengepræmie på henholdsvis 3.000 og 1.000 kroner.

Efter frokost vil fødevareminister Mogens Jensen (S) gå på talerstolen til et politisk indlæg om hans syn på det danske kvægbrug.

Fokus på klima

Herefter følger 68 forskellige faglige sessioner fordelt mandag eftermiddag og tirsdag.

Sessionerne er fordelt under forskellige spor. Der er i år 9 spor; »Sundhed og forbrugerkrav«, »Økonomi og digitalisering«, »Mælk og malkning«, »Det meningsfulde liv«, »Klimavenlig produktion«, »Effektiv fodring og foderproduktion«, »Fokus på kalve«, »Fokus på kød« og »Working on a danish dairyfarm«.

I år er et af de bærende emner klima. Sporet »Klimavenlig produktion« starter med en debat mellem formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, fødevare- og miljøpolitisk chef i Dyrenes Beskyttelse, Lena Rohn, Michael Minter fra Tænketanken Concito, klima- og energiordfører for SF, Signe Munk, og Flemming Nør-Pedersen, som er direktør i Landbrug & Fødevarer.

Traditionen tro vil der mandag aften være aftenmøder i raceforeningerne Holstein, Jersey og RDM, foruden Danske Slagtekalveproducenter og Dansk Kødkvæg, inden det tirsdag går løs med sessioner igen.

teba@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 55 15 87

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.

Det rette silovalg sikrer bedriftens korn og foderstoffer

Optimal opbevaring af råvarer kræver planlægning og rigtigt valg af silo-leverandør, lyder det fra branchemand.
Side 1 af 1806 (36117 artikler)Prev1234567180418051806Next