bannerPos

Utilfredshed med prisen på eksportcertifikater

Laust Thordal-Christensen (tv) eksporterer 350 kvier årligt fra ejendommen Teglgården ved Ø. Grønning nær Skive. Det betyder, at han, når året er omme, har haft en udgift til eksportcertifikater på omkring 80.000 kroner. Et certifikat koster 227 kroner, og han mener, at en mere fair pris ville være 100 kroner. Jan Nielsen er en af de eksportører, der sender kvier over grænsen. Han oplever flere landmænd, der ligesom Laust Thordal-Christensen mener, at prisen på eksportcertifikater bør sættes ned

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
06-08-2019 09:55
Laust Thordal-Christensen, Skive, har solgt 210 levedyr til eksport siden årsskiftet. Det har kostet ham knap 50.000 kroner alene for eksportcertifikater. Han synes, det er urimeligt, at et certifikat koster 227 kroner og mener, at prisen bør sænkes til 100 kroner. Det afviser Landbrug & Fødevarer Kvæg, fordi de 227 kroner ikke alene dækker certifikatet, men også en del af Kvægdatabasens drift og udvikling.

Laust Thordal-Christensen er tidligere mælkeproducent på Teglgården i Ø. Grønning nær Skive. yrene er mellem fem og seks måneder gamle.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.

Generationsskifte er komplekst og kræver planlægning i god tid

Generationsskifte er et omdiskuteret emne i landbruget, og der findes mange forskellige konstellationer og løsninger. Det er erfaringen i SLF – Sønderjysk Landboforening.

Landbrugets generationsskifte kræver nytænkning

Vi skal tænke ud af boksen, hvis vi skal have generationsskiftet i landbruget til at lykkes, siger Danske Banks landbrugschef Pernille Stenstrup Christiansen.

Stor efterspørgsel på mekaniske maskiner

Der er stigende efterspørgsel på mekaniske maskiner i forbindelse med et måske kommende glyphosatforbud i Europa. Det engelske Bomford Turner-brand mærker effekten.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.
Side 1 af 1747 (34936 artikler)Prev1234567174517461747Next