bannerPos

Sydkorea åbner for dansk oksekød

Sydkoreanerne får fremover igen mulighed for at sætte tænderne i dansk oksekød, efter at sydkoreanerne har ophævet det importforbud overfor EU-landene fra 2001 på grunnd af kogalskab. Foto: Colourbox

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
30-09-2019 10:38
Danske landmænd får nu sammen med kolleger i Holland mulighed for at afsætte deres oksekød til Sydkorea, efter 20 års koreansk importforbud overfor EU-landene.

Efter 17 år med importforbud har Sydkorea løftet sine restriktioner om import af oksekødsprodukter fra EU. Det sker efter længere tids forhandlinger mellem de to parter. Aftalen betyder, at landmænd fra Danmark sammen med Holland som de første får mulighed for at afsætte deres varer på det sydkoreanske marked.

Restriktionerne blev i 2001 indført på grund af kogalskab, men nu er der altså kommet nye toner fra koreanerne. Hos EU-kommissionen glæder man sig over de ændrede betingelser.

- Det er en meget velkommen udvikling, og et vigtgt signal om tiltro fra de sydkoreanske myndigheder om sikkerheden og kvaliteten af europæisk oksekød. Efter bekræftelsen af åbning for danske og hollandske producenter håber jeg, at der ikke går lang tid, inden andre EU-lande også kan blive godkendt til at eksportere til det sydkoreanske marked, siger EU's landbrugskommissær, Phil Hogan. 

Ifølge FN's fødevareorganisation FAO spiser hver sydkoreaner i gennemsnit 14,1 kg okse- og kalvekød om året. 

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next