bannerPos

Sydkorea åbner for dansk oksekød

Sydkoreanerne får fremover igen mulighed for at sætte tænderne i dansk oksekød, efter at sydkoreanerne har ophævet det importforbud overfor EU-landene fra 2001 på grunnd af kogalskab. Foto: Colourbox

Henning K. Andersen

Journalist
30-09-2019 10:38
Danske landmænd får nu sammen med kolleger i Holland mulighed for at afsætte deres oksekød til Sydkorea, efter 20 års koreansk importforbud overfor EU-landene.

Efter 17 år med importforbud har Sydkorea løftet sine restriktioner om import af oksekødsprodukter fra EU. Det sker efter længere tids forhandlinger mellem de to parter. Aftalen betyder, at landmænd fra Danmark sammen med Holland som de første får mulighed for at afsætte deres varer på det sydkoreanske marked.

Restriktionerne blev i 2001 indført på grund af kogalskab, men nu er der altså kommet nye toner fra koreanerne. Hos EU-kommissionen glæder man sig over de ændrede betingelser.

- Det er en meget velkommen udvikling, og et vigtgt signal om tiltro fra de sydkoreanske myndigheder om sikkerheden og kvaliteten af europæisk oksekød. Efter bekræftelsen af åbning for danske og hollandske producenter håber jeg, at der ikke går lang tid, inden andre EU-lande også kan blive godkendt til at eksportere til det sydkoreanske marked, siger EU's landbrugskommissær, Phil Hogan. 

Ifølge FN's fødevareorganisation FAO spiser hver sydkoreaner i gennemsnit 14,1 kg okse- og kalvekød om året. 

Danish Crowns salg af Tulip Ltd helt på plads

Danish Crowns salg af britiske Tulip Ltd til det Nasdaq-noterede amerikanske selskab Pilgrim’s Pride Corporation er nu gennemført.

Aarhus-rektor ser ikke noget problem i Markagers alternative kvælstoftal

Rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen forsvarer professor Stiig Markagers ret til at ytre sig om udviklingen i kvælstofudledningen. Novana-rapporten er dog universitetets rådgivning til ministeriet, slår han fast.

Hvordan en bustur i 1993 førte til et landbrug med 2.500 ansatte

Tom Axelgaard var egentlig en jysk mælkeproducent, der sidst i 1980’erne så noget helt forkert i EU’s begyndende kvotepolitik. Men så åbnede Østeuropa sig pludselig.

Jagtrejsen er en stor risiko

Skyder du et vildsvin i udlandet, som er smittet med afrikansk svinepest, kan sygdommen overleve i kødet eller sætte sig på dit tøj, fodtøj, udstyr og hænder.

Markager bruges lystigt af medierne

Mindst 11 gange siden landbrugspakken blev vedtaget har professor Stiig Markager som eneste repræsentant for Aarhus Universitet deltaget i tv-indslag i enten TV-Avisen, TV2 Nyhederne eller Deadline for at tale om kvælstof.

Fleksibel BRSV-vaccine godkendt

Det Europæiske Lægemiddelagentur har godkendt den eneste BRSV-vaccine, der både kan gives ved forstøvning og injektion.
Side 1 af 1661 (33212 artikler)Prev1234567165916601661Next