bannerPos

Stærkt makkerpar i spidsen for LandboNords KvægRådgivning

Merete L. Andersen (til venstre) hilser på Betina Amdisen Røjen. Med behørig afstand.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
11-05-2020 09:09
Fremadrettet er det Merete L. Andersen og Betina Amdisen Røjen, der nu står i spidsen for en af landets største kvægrådgivninger som henholdsvis chef og fagchef. Med det nye makkerpar i LandboNords KvægRådgivning sikres den professionelle kvægfaglige rådgivning både digitalt og ude på staldgangen.

Aktivitetsniveauet i landbruget er stadig højt – og det er niveauet af den rådgivning, som landets fødevareproducenter kan forvente fra LandboNord, også. Den 1. april blev Merete L. Andersen udnævnt til chef for LandboNords KvægRådgivning, og 1. maj fulgte Betina Amdisen Røjen, som fagchef for samme afdeling.

- Med den nye duo i spidsen for vores KvægRådgivning, er jeg glad for at kunne konstatere, at vi fortsætter arbejdet med at understøtte vores kunders behov i dag og i fremtiden. Merete L. Andersen har med succes stået i spidsen for LandboNord SvineRådgivning, og har mange års erfaring både som rådgiver og som leder. Med Betina Amdisen Røjens faglige baggrund, i blandt andet SEGES Kvæg, har vi fået et stærk fagligt kort til den videre udvikling af rådgivningen, siger adm. direktør i LandboNord, Uffe Bertelsen.

En viden og entusiasme for faget

Merete L. Andersen, som hidtil har været konstitueret i rollen som chef i KvægRådgivningen, glæder sig til samarbejdet med Betina Amdisen Røjen. Betina er uddannet Cand. Agro i 2006, og efterfølgende har hun i 2011 færdiggjort en Ph.D-afhandling. Siden 2013 har Betina været ansat hos SEGES Kvæg, hvor hendes primære arbejdsopgaver har handlet om optimering af foderforsyningen til malkekoen, herunder valg af fodermidler og tilsætningsstoffer samt udnyttelsen af næringsstoffer til mælkeproduktion. 

- Med Betina Amdisen Røjen på holdet får vi en fagchef med indsigt i branchen. Hun kommer til LandboNord med en viden og entusiasme for faget, som vores kunder efterspørger, og jeg er sikker på, at hun kommer til at sætte sit synlige præg på KvægRådgivningen. Betina skal sammen med de nuværende rådgivere være med til at sikre en stærk kvægfaglig rådgivning med fokus på de områder, der giver værdi for mælkeproducenterne. Betina har den nyeste viden med fra sin forskning og fortid i SEGES, som hun kan være med til at implementere ude hos vores kunder, siger Merete L. Andersen.

Betina Amdisen Røjen vil få ansvar for den faglige linje i afdelingen, mens Merete L. Andersen har det overordnede ansvar for personale og økonomi. Meretes ledererfaring og Betinas faglighed vil i kombination sikre en fortsat professionel kvægrådgivning til LandboNords kunder. 

Er det tid til låneomlægning, og benytter du virksomhedsordningen?

Der er risiko for, at du etablerer en såkaldt sikkerhedsstillelse, hvis du omlægger et lån, der har sikkerhed i virksomhedens aktiver, og lånet er placeret uden for virksomhedsordningen i dit regnskab, vurderer skattespecialist i SLF, Lone Hauge.

Årsmøde med markvandring og et kig i kemiskabet

Med respekt for og under hensyntagen til Corona-situationen blev årsmødet i Deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjord flyttet ud, og blev afholdt i maskinhuset hos udvalgsmedlem Povl Lund i Lødderup på Mors med gode indlæg og god spørgelyst og debat.

Økologien blomstrer, og væksten fortsætter

Fremtiden ser lys ud for produktion og forbrug af dansk økologi, og samtidig kommer der for alvor skub i eksporten de kommende år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.

Semler Agro klar med nyt banebrydende udlejningskoncept

Som de første i Danmark tilbyder Semler Agro sæsonleje af nye landbrugsmaskiner på halvårsbasis. Det nye udlejningskoncept skal hjælpe de danske landmænd med at levere bedst muligt i takt med markedets omskiftelige behov og i perioder med spidsbelastning.

Rotation i ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen

Pr. 1 juli trådte Christian Petersen ind i ejerkredsen af virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær.

Tysk lovgivning kan ramme dansk eksport

Tyskland har fredag vedtaget en række forslag til nye lovkrav for sohold. Seges Svineproduktion og Landbrug & Fødevarer meddeler, at de nye regler forventes at få betydning for danske soholdere.

- Vi får fjernet vores værdier uden kompensation

Langelandsk mælkeproducent ramt af urimelig lovgivning med ammoniakkrav ved modernisering af bedriften.

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Uændret notering for Nord-West

I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

Mekanisk alternativ kan løse kartoffeludfordringer

Mekaniske kartoffelaftoppere fra hollandske Baselier kan klare den udfordring, som kartoffelavlere har, efter udfasningen af Reglone til nedvisning.
Side 1 af 1872 (37428 artikler)Prev1234567187018711872Next