bannerPos

Seges vil se nærmere på parvis opstaldning af kalve

Mens Tesco ikke længere vil acceptere mælk fra producenter, der opstalder kalvene enkeltvis, vil Seges se nærmere på, hvilke fordele og ulemper, der er ved fællesopstaldning frem for enkeltvis opstaldning, hvor kalvene kan se og røre hinanden. Arkivfoto
12-10-2019 09:00

Mens den internationale supermarkedskæde Tesco forlanger par- eller gruppevis opstaldning af mælkeleverandørernes kalve, har Seges søgt midler til at undersøge fordele og ulemper ved parvis opstaldning.

Den internationale supermarkedskæde Tesco med hovedsæde i Storbritannien, hvor man sidder på en tredjedel af dagligvaremarkedet, besluttede for nylig kun at acceptere mælk og mejeriprodukter fra bedrifter, som opstalder deres kalve i grupper eller som minimum parvis, skriver Seges.

Tesco begrunder beslutningen med den seneste forskning på området, som viser, at opstaldning af kalve parvis opfylder kalvenes behov for social kontakt og hjælper dem me

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next