bannerPos

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Næste års kvægkongres er aflyst på grund af coronarestriktioner, til stor ærgelse for formand for kvægsektionen i Landbrug & Fødevarer, Christian Lund.
26-10-2020 11:08

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.

Der kommer ikke nogen kvægkongres i 2021, oplyser Landbrug & Fødevarer. 

Det skyldes Covid-19 og de lange udsigter til igen at kunne samle 2500 mennesker. I stedet bliver der skruet op for online formidling af ny viden.

Covid-19 har vendt op og ned på det meste, og i lyset af den seneste tids udvikling har bestyrelsen for L&F Kvæg vurderet, at den bedste løsning er allerede nu at aflyse den store to-dages Kvægkongres i februar 2021.

- Kvægkongressen er det naturlige samlingspunkt for de danske kvægbrugere og de mange interessenter i kvægklyngen. Vi har en masse ny viden, vi gerne vil have ud til kvægbrugerne, men vi må erkende, at med den usikkerhed der er, så får vi ikke det fælles samlingspunkt, som vi så gerne vil have. Det er det utroligt ærgerligt at måtte aflyse, men vi tør ikke satse på eller for den sags skyld bruge medlemmernes ressourcer på et stort fælles arrangement, lyder det fra Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg.

Alternativer skal få faglig viden ud på gården

I stedet for en stor Kvægkongres vil man fra Kvægsektoren lægge en større indsats i at formidle faglig viden online.

- Det er vigtigt, at vi får formidlet den nyeste viden til kvægbrugerne, så den kan gøre gavn på staldgangen og på bedrifternes bundlinje, siger Ida Storm, sektordirektør, Kvæg.

Derfor har sektorbestyrelsen besluttet at sætte fuld fokus på udvalgte faglige emner, der i løbet af året vil komme som temaer på tværs af kommunikationskanaler og gennem online møder, som kan afholdes uafhængigt af corona-restriktioner.

- Og hvis corona-restriktionerne gør det muligt at afholde dialogmøder lokalt, så stiller vi også meget gerne op i mindre forsamlinger og vil gerne supplere med et fagligt indlæg om et aktuelt emne, siger Ida Storm.

I 2021 skal der også være valg til de fire poster i sektorbestyrelsen, som vælges direkte fra Landboforeningerne. Her vil der blive udviklet en digital løsning, så valget kan finde sted som planlagt blot hjemme fra de stemmeberettigedes egen computer. Der kommer mere information om, hvordan opstilling og valghandling konkret kommer til at foregå.

hka
 

- Jeg har fuld tillid til Rigspolitichefen

Justitsminister Nick Hækkerup (S) ved ikke, hvordan Rigspolitiet forud for udarbejdelse af omstridt »actioncard« fik forståelsen af, at nødvendig lovhjemmel til at aflive mink uden for smittezoner »ville foreligge inden for kort tid«.

Tomme bygninger i fokus ved mink-møde

Der var flere spørgsmål end svar, da en række tidligere minkavlere var samlet til informationsmøde ved Sagro i Herning tirsdag aften. Her blev der blandt andet sat fokus på de bygninger, som nu står tomme.

Svinenoteringen stiger med 20 øre

Efter en måned med faldende notering på slagtesvin går det nu den anden vej. Danish Crown melder, at noteringen stiger med 20 øre til 9,50 kroner, mens noteringen på søer er uændret 4,80 kroner.

EuroTier afholdes digitalt til februar

På et digitalt pressemøde torsdag blev sløret løftet for, hvordan EuroTier skal afholdes fra 9. til 12. februar næste år.

Biogasanlæg opføres under protester

En række beboere i den lille by Kværs ved Gråsten har klaget over oprettelsen af et nyt biogasanlæg i byen. Trods påstand om opsættende virkning i en skrivelse til Planklagenævnet er det første spadestik til anlægget blevet taget.

- Det er helt urimeligt

Der er endnu ikke forhandlet en aftale på plads om erstatning for minkaflivninger, og det er begyndt at presse minkavlerne. Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, kalder situationen helt urimelig.

Jordbæravl på topplan

Systematik, forudseenhed samt fagligt højt niveau er udgangspunktet for at lykkes som jordbæravler. Ægteparret Jytte og Peder Mikkelsen fra Vestfyn har 25 års erfaring og høster gode udbytter.

Rigspolitiet kendte til manglede lovhjemmel før omstridte opkald til minkavlere

Rigspolitiet vidste godt, at der ikke var lovhjemmel til minkaflivningerne, før de foretog opkald til minkavlerne med instrukser.

Øget risiko for fugleinfluenza ved samhandel

Fødevarestyrelsen vurderer, at risikoen for smitte med højpatogen fugleinfluenza ved samhandel med fjerkræ er øget. Derfor vil styrelsen nu tjekke rengøringen og desinfektionen af fjerkræbiler, der bruges til at transportere fjerkræ.

Første land godkender salg af kød fra laboratorie

Singapore tillader nu som det første land i verden salg af kød dyrket i laboratorium.
Side 1 af 1989 (39765 artikler)Prev1234567198719881989Next