bannerPos

Lys rødbroget fremtid

Karoline Holst holdt i går sin sidste formandsberetning på DRH-årsmødet. Fremover består aktivitetsudvalget af Ann Louise Christensen, Kim Fagerlin, Jens Bo, Svend Hestbæk og Peter Hollensen. Fotos: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
06-09-2019 16:40
Der blev meldt gode fremtidsudsigter ud på torsdagens DRH-årsmøde.

- Er den rødbrogede ko noget værd?

Det spørgsmål havde Viking Genetics’ breeding-specialist, Morten Hollensen, selv tænkt sig at svare på, da han i går holdt sit oplæg på DRH-årsmødet. Her var omkring 70 gæster mødt op i konferencelokalet hos Doverodde Købmandsgaard i Thy.

Og til de fremmødtes glæde, var svaret ganske opløftende.

Det var ellers ikke alle, der var l

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kompensation kan redde minkavlere

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke, som mange minkavlere nyder godt af, kan være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.

Ukrainsk afgrødeproduktion opskrives

Den ukrainske afgrødehøst opskrives nu, efter en periode med gunstige vejrforhold. Ukraine er blandt verdens største eksportører af afgrøder, og derfor er det endnu en prissvag faktor, vi står overfor på afgrødemarkedet her i Europa.

Angreb af havreål i vårsæd

De første angreb af havrecystenematoder i havre er konstateret.

Mønsterbrug i Cuba viser vejen frem

Socialistiske Cuba tillader privat foretagsomhed, så landmændene kan sælge 20 procent af deres produktion selv. Resten købes af staten til fastsat pris. Det giver muligheder for blandt andre Fernando Funes-Monzote, der arbejder på at få flere i gang med en lønsom produktion.

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overborgmester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

Ekstra penge til at opspore jordforureninger

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.
Side 1 af 1851 (37020 artikler)Prev1234567184918501851Next